Connect with us
Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari

Știri

Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă

Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă în dosarul în dosarul șefilor de Poliție din Prahova. Alături de el au fost achitați și Liviu Tudose dar și Viorel Dosaru.

La termenul de judecată din 21 mai, ultimul de până acum în acest dosar, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare. Motivaţia procurorului, susţinută în faţa magistraţilor, a fost aceea că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă”, a susţinut procurorul de şedinţă.

În dosarul în care este judecat Sebastian Ghiţă mai apar nume grele, precum: Liviu Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru – fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas – ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Sebastian Ghiță a fost achitat în dosarul șefilor de Poliție

În ceea ce-i priveşte pe Liviu Tudose, Viorel Dosaru şi Constantin Ispas, DNA a precizat că aceştia au înţeles

„să subordoneze importantele funcţii de autoritate publică pe care le deţineau unor interese private din domeniul politic”. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost zugrăvit de procurorul DNA ca fiind omul care “şi-ar fi construit o reţea informativ-operativă incompatibilă cu statul de drept”,

fapt pe care, coroborat cu ideea că el s-a sustras de la judecată, procurorul îl asociază cu lipsa unei garanţii că va executa pedeapsa.

Avocaţii celor judecaţi în acest caz le-au solicitat magistraţilor achitarea clienţilor lor.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și Deschidere CM 2018. Ceremonie fastuoasă la începutul Cupei Mondiale din Rusia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top