Connect with us
Sebastian Ghita a contestat controlul judiciar

Știri

Sebastian Ghita a contestat controlul judiciar in dosarul in care este cercetat alaturi de Victor Ponta

Deputatul Sebastian Ghita a contestat, joi, la instanta suprema, masura controlului judiciar luata impotriva sa de procurorii DNA, in dosarul de coruptie in care este cercetat alaturi de fostul premier Victor Ponta, precizând ca nu va renunta sa vorbeasca despre acuzatiile de spalare de bani care i se aduc, scrie News.ro.

Citeste si: Sebastian Ghiţă vrea o ”declaraţie comună” prin care Parlamentul ”să spună că oricine are dreptul să vorbească”

Citeste si: Deputatul Ghiţă, sub control judiciar în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta

Deputatul Sebastian Ghita a sustinut ca i se ingradesc doua drepturi fundamentale si ca nu va renunta sa vorbeasca despre acuzatiile pe care i le aduc anchetatorii.

Ghita a aratat, joi, la instanta suprema, ca ceea ce a contestat vizeaza doua drepturi esentiale pentru orice cetatean al României, dreptul la libera circulatie si dreptul la libera exprimare.

„Eu consider ca statul are suficiente mijloace sa intervina atunci când un cetatean nu respecta legile sau deciziile impuse de judecatori. Senzatia mea este ca din ce in ce mai des unii procurori incearca sa ne bage in cap ideea ca nu e voie sa vorbim in România, ori chestiunea acesta e ceva care tine de libertatea noastra si e ceva ce nu mai acceptam, oricâte sfaturi ne dau avocatii, prietenii sau rudele, e ceva ce trebuie sa tinem inca viu”, a spus deputatul.

Ghita s-a intrebat, retoric, de ce ideea de patriotism este „criticata si zdrobita”.

„Din ce in ce mai multi oameni ne intreaba de ce ideea de patriotism, ideea nationala si de interes al românilor in tara lor e atât de vehement respinsa, criticata si zdrobita. Am citit astazi (joi, n.r.) pozitia unor jurnalisti care cu mândrie ne explica cum capitalul românesc s-a autodistrus si a corupt si a furat, in timp ce minunatii investitori straini nu ne fura, nu-si repatriaza profiturile, nu dau spaga si numai noi, românii, care mai avem 10 la suta din economie suntem vinovati, iar prietenii jurnalistilor platiti dinafara si ONG-istii isi fac datoria fata de economia româneasca”, a spus Sebastian Ghita.

Deputatul s-a referit apoi la controlul judiciar stabilit, miercuri, de procurori.

„Acea masura impusa ieri (miercuri, n.r.) nu-mi da voie sa vorbesc despre Victor Ponta, nu-mi da voie sa vorbesc despre domnul procuror si nici despre dosar. Daca procurorul calca mâine pe cineva pe strada, eu n-am voie sa ma refer la fapta dânsului, ca nu doreste el”, a declarat Ghita.

El a explicat ca procedura prin care a fost organizata vizita lui Tony Blair in România a fost folosita si in cazul vizitei fostului presedinte american Bill Clinton sau a fostului sef al CIA.

„In 2005, o fundatie, impreuna cu mai multi sponsori, printre care Omnilogic, l-a invitat cu 500.000 de dolari pe Bill Clinton. Procedura a fost aceeasi ca la domnul Blair. Sute de sefi de institutii din România au mers la acel eveniment, gratuit. Ulterior, Omnilogic a incheiat sute de contracte cu institutiile ale caror sefi au participat la conferinta. A mai fost si Rudolf Giuliani, a venit fostul sef al CIA, cu 300.000 de dolari. O sa ajungem de râsul lumii in felul acesta. Ieri, jurnalistii de la The Sun au venit special sa-mi ia o declaratie despre aceasta situatie care i-a uimit”, a mai spus Sebastian Ghita.

Intrebat de ce ar fi fost nemultumit Victor Ponta când l-a vazut pe listele electorale din Prahova din 2012, asa cum a declarat Liviu Dragnea, Sebastian Ghita a aratat ca „despre multumirile sau nemultumirile domnilor Ponta si Dragnea, multe sunt de spus. Si ati vazut rezultatul: aparitia unui nou partid. Stiu eu ce spune Ponta despre Dragnea si Dragnea despre Ponta? O sa ne lamurim”.

Magistratii instantei supreme vor judeca vineri contestatia fata de masura controlului judiciar a fostului premier Victor Ponta, cercetat in dosarul finantarii vizitei lui Tony Blair in România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top