Connect with us
Sebastian Papaiani va fi înmormântat joi, la Cimitiru Bellu, lângă Marin Moraru

Știri

Sebastian Papaiani va fi înmormântat joi, la Cimitiru Bellu, lângă Marin Moraru

Sebastian Papaiani s-a stins din viață, în această dimineață, acasă sub privirile soției sale. Actorul a murit la vârsta de 80 de ani după o grea suferință.

Alexandru Arșinel declara că Sebastian Papaiani era extrem de mâhnit pentru că actorii nu mai erau respectați in România.

Gabriela Firea a declarat că actorul va fi înmormântat lângă Marin Moraru.

„Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Sebastian Papaiani. Este unul dintre actorii mei favoriţi şi aşa va rămâne în continuare. Opera sa va dăinui în timp. Am primit o solicitare din partea familiei marelui actor pentru a încerca să rezolvăm pe cale administrativă şi această problemă. Este dureroasă dar necesară. În acest moment pot să afirm că s-a găsit un loc de veci chiar lângă Marin Moraru”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Cine a fost Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani s-a nascut pe 25 august 1936 la Pitesti si este unul dintre cei mai iubiti actori din Romania. Acesta a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune precum „Pacala” si „Numai iubirea”, ultima productie fiind difuzata acum 11 ani de Acasa TV.

Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti pentru intreaga sa activitate. Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viata, permanent tonici, radianti, ce depasesc luminile scenei si ale ecranului in orice imprejurari. Ei au reusit, prin prezenta lor plina de farmec si de caldura, sa transmita energii pozitive, contagioase de viata si bucurie.

Actorul Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alături de alti actori, „pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac și jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti.”

Sebastian Papaiani, născut Sevastian Papaiane, a jucat în peste 60 de filme, pe ecran, în alte zeci de roluri în teatru, dar şi în telenovele, şi a fost partener ai unora dintre cei mai mari actori ai scenei şi ecranului: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Besoiu. A interpretat roluri intrate deja în legendă, precum plutonier Căpşună în seria ”Brigada Diverse”, Alecu în ”Astă seară dansăm în familie”, Ieremia din ”Toate pânzele sus”, Gogu din ”Nea Mărin, miliardar” şi Păcală, în filmul lui Geo Saizescu cu acelaşi nume, rol care l-a propulsat în galeria actorilor populari din cinematografia românească.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top