Connect with us

Știri

Secretarul de stat propune carantină națională: ”Două săptămâni de carantină națională ar face minuni!”

Situația din România este în continuare foarte gravă și numărul de infectări nu scade, semn că pandemia nu se apropie de sfârșit. Autoritățile caută tot felul de modalități pentru a scăpa de pandemie și încearcă să nu afecteze prea mult niciun domeniu. Totuși, Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, susține că doar carantina la nivel național ne poate salva.

Andreea Moldovan cere carantina

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține că situația din România este una destul de gravă și consideră că o carantinare națională, de două săptămâni, ar aduce lucrurile pe un drum normal. Medicul a explicat că înțelege de ce românii sunt atât de speriați de carantină, motivul fiind că aceștia nu înțeleg exact la ce este necesară o astfel de măsură.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Secretarul consideră că oamenii ar trebui să fie mai responsabili, pentru că pandemia este deja vechi, cu care ne-am obișnuit și despre care avem informații și ar trebui să știm deja cum să acționăm. Astfel, Andreea Moldovan susține că oamenii ar trebui să accepte carantina și să nu se sperie, ci să o trateze ca pe o normalitate.

Cât despre domeniile afectate, medicul crede că acestea ar trebui protejate și lăsate în continuare să funcționeze. Ea înțelege că și colegii ei se tem de carantină și din acest motiv nu au impus-o, în condițiile în care românii sunt foarte reticenți.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.î

Un nou record de pacienți internați în stare gravă

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.407 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.907. Dintre acestea, 1.487 sunt internate la ATI.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top