Connect with us
Ședință de Guvern la ora 14:00. Ce OUG vor să adopte liderii PSD și ALDE

Știri

Ședință de Guvern la ora 14:00. Ce OUG vor să adopte liderii PSD și ALDE

Ședință de Guvern în această după amiază. Guvernul se reuneşte marţi într-o şedinţă unde, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să pună în acord cu o Directivă europeană.

Şedinţa Guvernului a fost anunţată oficial pentru ora 14.00 abia luni seară. De obicei, şedinţele au loc miercuri sau joi, nu marţi, ceea ce a dus la apariţia unor speculaţii potrivit cărora ar urma să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Liderii PSD şi ALDE au negat însă luni că ar urma să se adopte un astfel de OUG.

Guvernul poate emite OUG doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune, adică până pe 19 iulie.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar urma să prezinte în şedinţa de marţi a Cabinetului Dăncilă proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul de înzestrare a Marinei cu baterii de artilerie de coastă.

Care este motivul acestei ședințe de Guvern

Preşedintele Senatului a afirmat însă luni că motivul e cu totul altul, chiar dacă e vorba tot de o ordonanţă de urgenţă.

“Mâine se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern”, a declarat Tăriceanu luni seară. El nu a exclus însă ideea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a spus că “nu ar fi de neconceput.”

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat, spunând că atât premierul, cât şi ministrul Justiţiei au infirmat “aceste zvonuri apărute în spaţiul public”.

De altfel, ministrul Tudorel Toader a declarat luni că la Ministerul pe care îl conduce nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top