Connect with us
Carmen Dan este în doliu. Soțul Ministrului de Interne ar fi murit

Știri

Șeful Poliției Române, demis de Carmen Dan. Măsuri drastice în M.A.I

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

”Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române. Am constatat că Poliția Română a făcut o informare foarte rapidă rin cadrul IGPR.

Niciun polițist nu și-a asumat responsdabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat.

Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa.

Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să schimb.

Atacuri ÎN RAFALĂ la adresa polițiștilor

Am văzut că singura măsură care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, șeful direct al polițistului. Dar ce s-a întâmplat cu dosarul din 2016?

Din explicațiile de aseară a lipsit o explicație esențială și această întrebare cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu s-a sesizat în urma fotografiilor făcute publice. Din explicațiile primite am înțeles că este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetiție.

Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convigerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă.

Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. De asemenea, am propus ca domnul Cătălin Ioniță să preia interimatul pe o perioadă de șase luni”, a declarat Carmen Dan.

Citeşte şi Cine este șeful din M.A.I care l-a ținut în brațe pe polițistul acuzat de pedofilie. Primele măsuri în Poliţie 

Suspectul de pedofilie care a îngrozit Bucureștiul a fost prins luni, după trei zile de căutări. Acesta lucrează chiar în cadrul Poliției Române, la Brigada Rutieră, și se numește Eugen Stan.

După trei zile de căutări, oamenii legii l-au prins pe suspectul de pedofilie, care a îngrozit Bucureștiul. El se numește Eugen Stan și este polițist în cadrul Brigăzii Rutiere.

Acesta a intrat în Sistem în 1990. El a lucrat, pe rând, ca agent de Poliție Comunitară, apoi ca jandarm, iar, din anul 2010, este polițist rutier.

În cadrul Brigăzii Rutiere, Stan câștigă 3.500 de lei pe lună. Potrivit Adevărul, până să fie reținut, Eugen Stan era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul BPR.

Acesta a fost suspendat din funcţie astăzi. Totodată, mai mulţi poliţişti si psihologul de la Rutieră sunt cercetaţi disciplinar.

Ce avere are Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră

Ce avere are omul care l-a ținut în brațe pe polițistul acuzat de pedofilie. Potrivit declarației de avere, Rene Vornicu deține, împreună cu soția sa, două apartamente, achiziționate prin contract de vânzare-cumpărare, două case de locuit, dobândite prin moștenire, și un teren intravilan.

În proprietate, Vornicu are și o mașină marca Volkswagen.

Rene Emanuel Vornicu are și datorii. El trebuie să plătească o ipotecă de 50.000 de euro, până în anul 2027. Conform documentului verificat de Bugetul.ro, în 2016, Emanuel Vornicu a avut un salariu anual de 90.000 de lei, circa 7.500 de lei pe lună.

Soția sa a încasat 60.000 de lei, sumă ce reprezintă salariul anual al acesteia, și 6.000 de euro, bani provenți din chirii. În plus, Emanuel Vornicu a obținut și 4.000 de lei, din activități agricole.

Potrivit declarației de interese, șeful polițistului acuzat de pedofilie este membru al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), în fruntea căruia se află Dumitru Coarnă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top