Connect with us
Șeful sindicatului Europol acuză MAI de secretomanie

Știri

Șeful sindicatului Europol acuză MAI de secretomanie

Polițistul sătmărean Cosmin Andreica, acuză MAI că ar recurge la anumite strategii absurde, care duc la dezinformarea oamenilor. De altfel, este nemulțumit de situația numărului redus de teste efectuate asupra personalului MAI, dar și de introducerea în sistema unor oameni nepregătiți.

Șeful sindicatului Europol acuză MAI de secretomanie. Ce ascund autoritățile?

Andreica acuză refuzul autorităților de a comunica numărul real de polițiști bolnavi, la izolare sau în carantină. Acesta menționează că ultima comunicare oficială a fost la jumătatea lunii martie. De atunci, Ministerul de Interne a refuzat să mai prezinte orice date legate de acest capitol. Deși au făcut o solicitare la MAI în acest sens, nu au primit niciun răspuns.

„Orice dubiu naște un sentiment de panică la nivelul personalului. Lipsa de informație generează alarmă printre colegi. Nici ei nu găsesc explicații pentru care nu sunt anunțate aceste cifre, indiferent că ar fi vorba despre 100, 200 sau 300 de cazuri. Blocarea informațiilor naște monștri în mințile oamenilor. Există această tendință de a ascunde cifrele reale.”, a declarat polițistul.

Șeful Europol crede că numărul mic de testări deformează percepția asupra numărului real de cadre ale MAI infectate. Din calculele sale efectuate în cazul colegilor săi din prima linie, exceptând șefii, despre care spune el că „formează o castă”, ar fi vorba de 40 de polițiști infectați și 250 aflați în izolare.

Andreica a declarat că numărul cazurilor de ultraj la adresa legii a crescut. Cetățenii sunt din ce în ce mai agresivi, izolarea îi afectează semnificativ. Astfel, ei refuză să respecte măsurile impuse, refuză legitimarea și prezentarea documentelor necesare în această perioadă, de unde începe, apoi, starea de agresivitate.

Șeful sindicatului Europol acuză MAI de secretomanie. „E la mijloc doar un exercițiu de imagine”

El amendează decizia MAI de a disloca, la diferite secții, circa 1.900 de cadre din unități subordonate, precum Academia de Poliție, Serviciul Pașapoarte, CS Dinamo sau Casa de Cultură a ministerului.

”E la mijloc doar un exercițiu de imagine. Nu-i poți trimite pe acești oameni în stradă pe post de carne de tun doar ca să arăți ce bine te organizezi. N-au mijloace, n-au pistol, sunt, de fapt, niște victime ale sistemului. Chiar colegii care lucrează acum cu ei spun că mai bine ar merge singuri în misiune decât să aibă în grijă încă o persoană complet neinstruită în domeniu.”, susține Cosmin Andreica.

Acesta spune că cei numiți mai sus nu prezintă o pregătire specializată în acest domeniu. Astfel, implicarea lor în acțiunile dintr-un sector de activitate care le e străin, nu aduce niciun plus de valoare în această perioadă. Fotografia cu gimnasta Larisa Iordache scoasă în stradă în uniformă de polițist, i se pare lui Cosmin Andreica un simplu exercițiu de imagine. El contestă absolut aptitudinile ei în aplicarea legii.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top