Connect with us

Știri

Semafoare din București, accesate ilegal! Ce au descoperit polițiștii

Situație nemaiîntâlnită în București. Poliţiştii fac mai multe verificări, duminică, în cazul accesărilor ilegale semnalate în sistemul de semaforizare din Capitală.

„Ieri seară, la sediul Secţiei 12 Poliţie, un reprezentant al Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti a sesizat că s-ar fi intervenit la semaforizarea de pe b-dul Nicolae Grigorescu – Policlinica Titan, sector 3, fiind modificat programul de semaforizare.

Ca prime măsuri, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Brigăzii Rutiere şi de siguranţă publică, pentru a asigura fluenţa traficului, precum şi pentru efectuarea unor investigaţii şi aplicarea măsurilor din competenţă.

Pe parcursul zilei de astăzi se vor desfăşura mai multe activităţi, în care vor fi implicaţi şi specialişti ai Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti. Au fost solicitate date necesare în conturarea situaţiei de fapt, urmând a se stabili şi situaţia de drept”, se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de Poliţia Capitalei.

Sâmbătă, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale în sistemul de semaforizare din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă seară de Primăria Capitalei, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, după ce vineri şi sâmbătă au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor.

„Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)”, se precizează în comunicat.

Este menţionat faptul că dacă echipele de intervenţie ale Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave. De exemplu, semafoarele puteau afişa culoarea verde din toate direcţiile, arată Primăria.

Conform sursei citate, după prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din faţa Policlinicii Titan, din data de 28 decembrie, situaţia a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

„Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele”, potrivit comunicatului.

Poliția lucrează la identificarea persoanelor care au schimbat datele

În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere şi, în aceste momente, se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente.

„Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor. Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constata că a fost vorba despre acte de sabotaj, ţintele fiind Primăria Capitalei şi companiile municipale, nicio miză nu poate justifica discreditarea unor instituţii cu preţul unor vieţi omeneşti”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Amenzile STB(fostă RATB) cresc până la 500 de lei. Cât vei plăti dacă nu validezi abonamentul

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top