Connect with us
Senatorul Marius Isăilă (PRU) a fost condamnat definitiv la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare, de magistrații instanței supreme.

Știri

Senatorul Marius Isăilă (PRU), condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare

Senatorul PRU Marius Isăilă a fost condamnat joi la cinci ani și patru luni de închisoare. Decizia luată de Instanța Supremă este una definitivă.

Marius Isăilă a fost acuzat de trafic de influență în legătură cu blocarea unui control ANAF și atribuirea de contracte pe bani publici.

În acelaşi dosar, Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isăilă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi efectuarea a 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Citește și: Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată

De asemenea, instanţa supremă a menţinut decizia anterioară, de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primită de Isăilă de la un om de afaceri pentru a intervini in vederea stoparii unui control la ANAF la firma unui om de afaceri.

Senatorul Marius Isăilă candidează la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat de Bacău, din partea PRU.

În acest dosar în care este acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici, senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, în 12 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare, instanţa dispunând şi confiscarea de la acesta a 180.000 de euro.

În acelaşi dosar, judecătorii ICCJ au respins cererea lui Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isăilă, de aplicare în cazul său a procedurii de judecată în cazul recunoaşterii învinuirii şi l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit fiind de patru ani.

Decizia a fost contestată de Marius Isăilă şi Cristian Ene, precum şi de procurorii DNA la Completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă

Pe 23 iulie 2014, senatorul Marius Isăilă a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de către procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, după ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Potrivit anchetatorilor, în prima parte a anului 2012, Marius Isăilă, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Ştefan Ene, în înţelegere cu Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, un alt denunţător în această cauză.

”După ce Isăilă Marius Ovidiu şi Ene Cristian Ştefan i-au pretins inculpatului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină lui Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe celorlalţi doi inculpaţi. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalţi doi inculpaţi nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceştia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control”, notau procurorii în actul de inculpare, relatează news.ro.

Plenul Senatului a respins, în 2 iunie 2014, arestarea preventivă a senatorului Marius Ovidiu Isăilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top