Connect with us
Solicitarea a fost facuta de liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.

Știri

Senatul, moment de reculegere in memoria romanilor morti in cutremurul din Italia

Plenul Senatului a tinut, joi, in prima sedinta din sesiunea parlamentara de toamna, un moment de reculegere in memoria romanilor care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia, informeaza News.ro.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea 4,4 in judetul Buzau

Citeste si: Vineri, 2 septembrie, zi de doliu national pentru victimele cutremurului din Italia

Solicitarea a fost facuta de liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.

El a precizat ca vineri va fi  zi de doliu national, in tara, astfel ca propune ca Senatul României sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor seismului care a avut loc in Italia, in urma cu aproximativ doua saptamâni.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat, miercuri, ca Executivul a decis sa declare ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu national, pentru victimele cutremurului din Italia de saptamâna trecuta.

Un numar de 11 romani au murit in cutremurul din Italia. Trupurile neinsufletite a 7 romani au fost aduse marti in tara, iar un al optulea va ajunge joi. Pentru ceilalti români care au murit in seism, rudele au optat pentru inmormântarea in Italia.

Surse guvernamentale au precizat, pentru News.ro, ca, in conditiile in care ultimul trup neinsufletit care va fi adus in tara va ajunge joi, ziua de doliu national va fi declarata vineri.

In ziua de doliu national, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in berna. Drapelul Romaniei in berna se mai arboreaza la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamânt de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum si in aeroporturi, porturi, gari si autogari, ca pavilion pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion românesc. Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta. Totodata, posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.

Potrivit datelor MAE de marti, 11 români au murit in cutremur, 5 sunt spitalizati si aproximativ 30 de români se afla in taberele de sinistrati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top