Connect with us
Serviciile din SUA la mâna lui Trump. Directorul și adjunctul său au demisionat

Știri

Serviciile din SUA la mâna lui Trump. Directorul și adjunctul său au demisionat

Într-o postare pe Twitter, Donald Trump anunță că șefii serviciilor de securitate au demosionat. Astfel, președintele SUA poate să numească în funcții pe cine dorește

„Sue Gordon, directorul adjunct al informațiilor naționale, va pleca în același timp cu șeful ei Dan Coats, permițându-i președintelui Donald Trump să numească un înlocuitor în funcție.”, scrie RT.

Trump a anunțat plecarea lui Gordon pe 15 august pe Twitter, numind-o „o mare profesionistă, cu o carieră lungă și distinsă” și spunând că „a dezvoltat un mare respect” pentru ea în ultimii doi ani.

Deși sunt o parte sensibilă a oricărui stat, iată că cele două funcții din US Inteligențe ajung la mâna lui Trump, lucru care nemulțumeste opoziția și atrage noi critici președintelui American.

Presiunile lui Trump au avut succes

John Ratcliffe a demisionat din functia de la National Intelligence / FOTO RT

John Ratcliffe a demisionat din functia de la National Intelligence / FOTO RT

Trump a mulțumit directorului de ieșire Coats pentru serviciul său, promițând că va numi șeful interimar al DNI „în scurt timp”. Anunțul lui Trump a confirmat rapoartele anterioare ale presei americane că plecarea de la Coats a fost iminentă. Oficialul i-a spus lui Trump săptămâna trecută că încearcă să renunțe la „curând”.

Se pare că Ratcliffe l-a impresionat pe președinte cu privire la comentariile sale în cadrul audierilor comisiei judiciare din săptămâna recentă și la tratarea consilierului special Robert Mueller.

„Locul de muncă al consilierului special, nicăieri nu se spune că trebuia să determinați în mod concludent nevinovăția lui Donald Trump sau că raportul avocatului special ar trebui să stabilească dacă îl exonerați sau nu”, a declarat Ratcliffe pentru Mueller în timpul audierii, afirmând că raportul său îl punea pe președintele SUA „Sub lege”.

Presa relatează că Trump era „dornic” de a înlocui Coats a apărut la începutul acestei luni, sugerând că președintele SUA nu a fost nemulțumit de declarațiile șefului DNI care îl contraziceau. Paltoanele au criticat într-adevăr deschis că Trup a tratat reperul de la Helsinki cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. El a mai spus că Coreea de Nord este puțin probabil să renunțe la arsenalul său nuclear contestând evaluarea lui Trump.
În acel moment, rapoartele i-au determinat pe Coats să emită o declarație, menționând raportarea mass-media neplăcută care a perturbat atenția asupra „securității naționale”.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top