Fostul vicepremier Sevil Shhaideh s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost chemată pentru a fi informată asupra unei erori materiale apărute în expertiza depusă în dosarul „Belina”.
Pe 25 aprilie, procurorii anticorupţie au dispus schimbarea încadrării juridice şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în dosarul „Belina”.
Potrivit DNA, Sevil Shhaideh este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
Citește și: Sevil Shhaideh a fost inculpată în cazul „Belina”. Care este prejudiciul stabilit de procurori
Procurorii susţin că, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.
Citește și: Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, la sediul DNA, pentru a da declarații în dosarul Belina
Iar, după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual, prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.
Procurorii anticorupţie au dispus schimbarea încadrării juridice şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sevil Shhaideh, în dosarul „Belina”.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, Sevil Shhaideh este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
Citește și: Verdict amânat pentru Dragnea: Următorul termen la dosar: 15 mai. Sevil Shhaideh, la DNA
Conform aceleiaşi surse, Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP, este cercetată sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
„În aceeaşi cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale, schimbarea încadrării juridice şi extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Gâdea Adrian Ionuţ, la data faptei preşedinte al CJ Teleorman, sub aspectul săvârşirii, în forma complicităţii, a infracţiunilor de.
Citește continuarea AICI.