Connect with us
Sfârşitul anului 2017, complet neobişnuit! Schimbări incredibile

Știri

Sfârşitul anului 2017, complet neobişnuit! Schimbări incredibile

Sfârșitul anului 2017 va fi complet neobișnuit. Conform directorului ANM, toamna vine cu zile extrem de călduroase, dar și zile cu temperaturi foarte scăzute. Mai mult, vom putea vorbi de secetă în unele zone, acolo unde media precipitațiilor se va situa undeva la 60% din valorile normale, dar limitele lunare ale temperaturilor medii se vor păstra în cadrul valorilor normale.

Valorile mai ridicate se vor înregistra în special în zona de sud, sud-est și sud-vest a țării, unde vor fi temperaturi peste medii.

Elena Mateescu spune însă că temperaturile se vor menține în scădere, în special din cauza evoluției calendaristice. Septembrie poate fi considerată tot o lună de vară din punct de vedere al temperaturilor, cu valori ce vor putea să depășească 30 grade.

Schimbări climatice majore în România

Directorul ANM a avertizat însă că, în ultimii ani, verile au devenit din ce în mai călduroase şi mai secetoase, iar perioadele de arşiţă din ce în ce mai lungi.

„Canicula prelungită ar putea duce la dispariţia unor surse de hrană. Ritmul în care planeta se încălzeşte este unul extrem de alert. Sunt creşteri succesive în fiecare decadă. Clima se schimbă, iar noi suntem contemporani cu acest fenomen.

La nivel planetar, 2016 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor. Nu face excepţie nici anul 2017. Fiecare lună, începând din ianuarie, s-a situat pe un top în ceea ce priveşte locul doi sau locul 3 ca fiind cele mai călduroase luni ale ultimilor 137 de ani, din 1850 şi până în prezent. Iată deci că tendinţa de încălzire continuă.

Aceeaşi evoluţie este şi la nivelul României. Începând din 2000, au fost cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor”, a declarat Elena Mateescu, potrivit observator.tv.

Directorul executiv al ANM a mai spus că este este posibil ca unul din doi ani să fie cei mai călduroşi, în care valurile de caniculă să fie din ce în ce mai persistente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top