Connect with us
Simona Halep a invins-o pe jucatoarea de tenis Timeea Babos (Ungaria) si a ajuns in optimile turneului de Grand Slam US Open.

Știri

Simona Halep, in optimi la US Open, dupa ce a invins-o pe Timeea Babos

Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap deserie numarul 5, a invins-o, sambata, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, pe sportiva maghiara Timea Babos, locul 34 WTA si cap de serie numarul 31, calificandu-se pentru a treia oara in cariera in optimile de finala ale US Open.

Halep a avut probleme in mod surpinzator cu Babos, surprinzator prin prisma rezultatelor anterioare – doua victorii Halep din doua intalniri – si prin evolutiile sportivelor in priml set al meciului de pe arena Arthur Ashe.

Jucatoarea din Constanta si-a surclasat adversara in prima parte a partidei, Babos neputand face fata vitezei, fortei si unghiurilor mingilor romancei. Babos si-a ridicat nivelul jocului in setul al doilea, a acoperit mai bine terenul si a echilibrat meciul. Halep a pierdut din rabdare, din incredere si din precizia loviturilor, permitandu-i rivalei sa preia controlul din punct de vedere psihic, scrie news.ro.

Intr-un decisiv dramatic, cu ghemuri si schimburi lungi de mingi, Babos a riscat si a gresit mai mult, in timp ce Halep a jucat la siguranta, impunandu-se dupa doua ore si sapte minute de joc.

Halep a intrat tare in meci si a condus cu 3-0 dupa sase minute. La acest scor, Babos a avut doua mingi de break, ratate insa. Sportiva din Ungaria a reusit sa castige un ghem la 0-4, apoi Halep a incheiat setul, cu 6-1, in 24 minute.

Babos a inceput mai bine setul secund si a reusit un break la 1-1. Romanca a castigat imediat pe serviciul adversarei, dar jucatoarea maghiara a facut rebreak, dupa un gheml lung. De la 2-3, Halep a depus armele si Babos a egalat, dupa alte 42 de minute.

Citeste si: US OPEN: Perechile Tecau/Rojer si Niculescu/King s-au calificat in optimi. Ce adversari vor intalni

In decisiv, Halep a condus cu 40-15, atat in primul ghem, pe propriul serviciu, cat si in cel de-al doilea, dar Babos a avut 2-0. Halep a oprit apoi seria de sase ghemuri consecuitve castigate de jucatoarea maghiara. Babos s-a desprins la 3-1, apoi Halep a galat la 3 dupa un break in ghemul al saselea. Jucatoarea romana a facut apoi 4-3 si a avut trei mingi de break. In loc de 5-3 scorul a devenit egal, 4-4. A venit apoi randul lui Babos sa rateze doua mingi de break si Halep a ajuns la un ghem de a doua saptamana a US Open. Babos a avut 40-15, dar a gresit urmatoarele patru mingi, ultima fiind dubla greseala, si Halep a incheiat setul, cu 6-4, dupa 61 de minute, si meciului.

In faza urmatoare, Halep va evolua cu Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA si cap de serie numarul 11, care a trecut, cu 6-4, 6-3, de Elena Vesnina (Rusia), locul 20 WTA  si cap de serie numarul 19, intr-o ora si zece minute de joc. Halep si Navarro s-au intalni de zece ori pana acum si si-au impartit in mod egal victoriile. Jucatoarea romana conduce insa cu 4-1 in partidele disputate pe hard.

Calificarea in optimi este recompensata cu un premiu de 235.000 de dolari si cu 240 de puncte WTA.

La editia precedenta, Halep a ajuns in semifinalele US Open.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top