Connect with us
Simona Halep, prima reacție după incindentul de la Arena Națională

Știri

Simona Halep, prima reacție după incidentul de la Arena Națională

Simona Halep a avut o primă reacție în ceea ce privește incidentul de la Arena Națională. Prezentă la „Halep challenge”, o competiţie de hochei care se dispută la patinoarul din Otopeni, sportiva a comentat și caricatura revistei Charlie Hebdo.

Campioana de la Roland Garros a fost întrebată despre evenimentele din ultimele zile. Simona Halep a punctat faptul că ea nu se ocupă cu politica.

”Eu nu fac politică. Nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu m-am dus pur şi simplu ca să împărtăşesc această bucurie, de a arăta trofeul oamenilor care au venit şi pentru ei am răspuns pozitiv invitaţiei. Strict pentru ei. Atât”, a spus Halep.

În ceea ce privește caricatura făcută publică de revista Charlie Hebdo, sportiva noastra a declarat că:

Simona Halep rupe tăcerea și vorbește despre incidentul de la Arena Națională

”Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a spus Halep, referitor la caricatura din Charlie Hebdo.

Francezii au publicat într-o ediţie recentă o caricatură a campionei românce, care ridică trofeul Roland- Garros, având descrierea: „Fier vechi, fier vechi“.

Cunoscuți pentru scandalurile din lumea întreagă pentru caricaturile lor, de data aceasta au supărat toată România. Reacțiile românilor nu au încetat să apară, aceștia declarându-se dezamăgiți de această ”satiră de prost gust”.

Publicaţia franceză Charlie Hebdo a publicat într-o ediţie recentă o caricatură a unei „românce care câştigă Roland-Garros“, cu referire evidentă la Simona Halep. „O româncă câştigă Roland-Garros. Sportiva: „Fier vechi, fier vechi!“, se arată în descriere.

Caricatura a fost semnalată pe Facebook de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe.

Pentru ce este renumită revista

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariţie săptămânală, care publică în mare parte ilustraţii (caricaturi şi desene), dar şi reportaje, articole controversate şi glume.

Având puternice vederi de stânga şi anti-religioase, revista este caracterizată de poziţia ei critică faţă de de islamism, catolicism, iudaism şi extremismul de dreapta. Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992.

După 40 de ani, Simona reușește să fie prima româncă ce câștigă un turneu de Grand Slam, iar acest premiu este o realizare uriașă. Sportiva a fost primită luni la Aeroportul Otopeni de zeci de persoane, care abia au așteptat să o felicite pentru marea victorie împotriva americancei Sloane Stevens.

Sportiva a organizat pe Arena Națională un eveniment pentru a se bucura alături de fani, de trofeul câștigat la Roland Garros.

Zeci de mii de persoane au venit la Arena Națională pentru a o felicita pe marea sportivă. Printre ei, sunt și foarte mulți părinți cu copii. Sportiva a urcat pe scenă și a spus primele cuvinte despre victorie.

Aceasta a venit alături de primarul General al Capitalei, care i-a oferit cheia Capitalei. Înainte de discursul Simonei, cei prezenți în public au huiduit-o secunde bune pe Gabriela Firea.

Citește și Simona Halep, ironizată de Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“

„Vă mulțumesc foarte mult, Sunt foarte emoționată. Este un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceaste performanțe sunt 100% din țara noastră. Mereu am crezut că se poate face o performanță mare. Peste tot am parte de dumneavoastră și de un public numeros. Mi s-a spus că în istoria Roland Garros nu s-a mai cântat imnul unei țări cu versuri. Vreau să vă mulțumesc. Vreau să le mulțumesc familiei mele. Știm bine că nu avem un sistem foarte dezvoltat’, a declarat Simona Halep.

1 Comment

1 Comment

  1. Barambulea

    2018-06-16T06:13:54+03:00 at 6:13

    CHarlie H nu este publicatie franceza, nu trebuie sa ne suparam pe poporul francez fraierit de cei de la Charlie H si Clica masso…mediei ce stapaneste natia care a mai ramas de francezii si alte natii care s-au lasat fraierite si au venit ca la pomul laudat pe teritoriul care a fost stapanit odata, de mult de natia franceza.
    Romani , trebuie sa invatam de la treburile ce s-au intamplat pe teritoriul de mult apus al francezilor sa nu picam in plasa conducatorilor de banci, Sa nu picam total, suntem dar partial!
    Atentie la ce legi se propun in Parlament.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top