Connect with us
Simona Halep: Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie

Știri

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Madrid, după ce a trecut de australianca Ashleigh Barty (9 WTA) în două seturi, scor 7-5, 7-5.

Cele două seturi au avut o desfășurare similară. Barty a pierdut pe serviciul lui Halep, australianca a revenit, însă fostul număr 1 mondial a făcut break-ul la 5-5 și s-a impus atât în primul, cât și în al doilea act, cu scorul de 7-5, după aproximativ o oră și 30 de minute.

Este pentru a patra oară când Simona Halep ajunge în semifinalele turneului de la Madrid, loc unde s-a impus de două ori, în 2016 și 2017.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Naomi Osaka (1 WTA) și Belinda Bencic (18 WTA), care se dispută astăzi. Partida din penultimul act va avea loc vineri, la o oră ce urmează să fie stabilită ulterior.

În urma acestei victorii, Simona Halep își asigură, de luni, revenirea pe locul 2 mondial, devansând-o astfel pe Petra Kvitova. Românca poate chiar să urce din nou pe primul loc în ierarhia WTA, însă are nevoia ca Osaka să piardă în fața lui Bencic, în sferturi, iar ea să triumfe pe zgura de la Madrid.

Simona Halep: Încă iau antibiotice, nu e uşor să joc

Simona Halep s-a calificat in turneul de la Madrid

Simona Halep s-a calificat in turneul de la Madrid

Simona Halep a câştigat, scor 7-5, 7-5, întâlnirea cu Ashleigh Barty din sferturile de la Madrid. La final, românca a susţinut că ia medicamente pentru a-şi reveni în urma răcelii pe care a căpătat-o cu câteva zile înainte de startul turneului.

Halep şi-a asigurat locul doi mondial, în urma victoriei cu Barty, de la Madrid şi are o şansă mare să redevină lider mondial, dacă o va depăşi pe Naomi Osaka. La finalul meciului de joi, Simona a oferit primele reacţii: „E un turneu special pentru mine. Încă iau antibiotice, nu e uşor să joc, dar sunt motivată când joc aici. Oamenii s-au purtat frumos cu mine, mereu găsesc energia necesară aici. Sunt departe de titlu, sunt semifinale. Mâine va fi o mare provocare, mă voi gândi la meci şi voi încerca să joc cel mai bun tenis”, a declarat noul număr doi mondial, la finalul partidei cu Barty.

Adversara din semifinale se va alege din meciul următor de pe central, Naomi Osaka – Belinda Bencic. Japoneza are nevoie de victorie pentru a-şi securiza matematic prima poziţie pentru finalul turneului.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top