Connect with us
Fed Cup 2018

Știri

FED CUP 2018. Live Updates. Irina Begu și Simona Galep, VICTORII împotriva Elveției

Meciul Simona Halep – Victoria Golubic s-a încheiat cu victoria tenismenei românce. Aceasta a bătut-o într-un meci greu pe Victoria cu 6-3, 1-6, 6-1.

UPDATE, 17:35 Și Irina Begu a înscris victoria pentru România. A ”bătut-o” pe Timea Bacsinszky cu 6-4, 6-1.

UPDATE, 15:37 „A fost foarte dificil. Chiar vorbeam înainte de meci cu băieţii că este de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne. Am avut nişte emoţii pe care nu pot să le descriu, a fost un moment deosebit la ceremonie.

Mulţumesc Cluj, mulţumesc tuturor pentru acest moment deosebit, niciodată nu trăim asemenea clipe în teren. Vă mulţuemsc mult şi mă bucur că am reuşit să câştig astăzi, datorită dumneavoastră”, a spus Halep, potrivit news.ro.

Evoluția de pe teren a tenismenei a fost una destul de oscilantă, conform criticilor și celor care se pricep la tenis.

A fost extrem de emoționată de atmosfera incendiară din Sala Polivalentă de la Cluj, unde liderul WTA a greșit destul de mult.

A reușit să o domine cu dificultate pe jucătoarea de tenis din Elveția. Halep a început să alerge mai mult când a văzut că este constrânsă de mișcările jucătoarei din Elveția.

A atins un scor de 1-3 în primul set, iar apoi a început să joace mai slab, în a doua tură. Golubic a făcut break în primul game al partidei și l-a păstrat până la 3-1. La 2-3, Halep a câștigat pe serviciul adversarei.

Jucătoarea elvețiană a jucat mai bine în cel de-al doilea set. A fost mai precisă, mai agresivă și a egalat la seturi cu 6-1 în doar 31 de minute.

Rezumatul meciului de la Fed Cup

Simona a început la serviciu, dar jocul ei nu s-a calibrat, iar după patru greşeli neforţate, primul ghem a fost câştigat surprinzător de Golubic, care a avut răbdare în joc şi a reuşit s-o ţină pe Halep cât mai departe de linia de fund.

Elveţianca s-a detaşat apoi la 2-0 pe serviciul ei. Simona a crescut intensitatea jocului şi a câştigat fără probleme primul ei ghem.

Greşelile neforţate abundă în jocul liderului mondial şi scorul ajunge firesc la 3-1 pentru Golubic. După ce şi-a câştigat serviciul (2-3), Simona îşi procură primele mingi de break pe serviciul adversarei. O fructifică pe cea de-a doua şi egalează, 3-3.

Scorul devine 4-3, după un ghem solid la serviciu al Simonei, care trece pentru prima oară la conducere. Jucătoarea română îşi ridică nivelul, se desprinde la 5-3. după un break la zero pe serviciul lui Golubic, iar pe serviciul propriu pune capăt cu un as primului set (6-3) după 39 minute de joc.

Setul doi începe tot cu elveţianca la conducere, după ce şi-a fructificat serviciul. Halep egalează, după un ghem la zero (1-1).

Golubic trece din nou în avantaj, 2-1, şi se desprinde chiar la 3-1 după un break la zero pe serviciul Simonei Halep. Elveţianca apelează la resurse nebănuite, domină jocul şi se distanţează la 4-1.

Scorul devine 5-1 pentru Golubic, care reuşeşte un nou break, într-un moment în care Simona pare că şi-a pierdut inspiraţia şi consistenţa în joc.

Elveţianca are două mingi de set, Simona rezistă, le anulează, îşi procură o minge de break, dar Golubic luptă fantastic şi câştigă setul doi cu 6-1 după o oră şi 11 minute.

Irina Begu o confruntă pe Timea Bacsinzky

Halep câştigă ghemul ei de serviciu din setul trei şi se distanţează la 2-0. A concretizat a treia minge de break pe serviciul adversarei.

Simona îşi regăseşte ritmul şi încrederea, chiar dacă Golubic se agaţă de orice minge şi luptă cu îndârjire, iar scorul devine firesc 3-0.

Scorul devine 4-1, după ce ambele jucătoare îşi câştigă serviciul. Simona face un nou break şi se distanţează decisiv la 5-1. Pe serviciul propriu, Halep nu iartă şi pune capăt setului şi meciului cu 6-3, 1-6, 6-1.

În al doilea meci de simplu de sâmbătă, se vor înfrunta Irina Begu (38 WTA) şi elveţainca Timea Bacsinzky (46 WTA).

Dacă va învinge Elveţia, România va promova în Grupa Mondială a Fed Cup, de unde a retrogradat în aprilie 2016.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top