Simulare Evaluare Naţională 2019. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la matematică

12.03.2019

Elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a au susţinut astăzi proba la matematică în cadrul Sumilării Evaluării Naţionale 2019. Vezi subiectele în galeria foto.

Program simulare Evaluarea Națională 2019

11 martie – Limba şi literatura română

12 martie – Matematica

13 martie – Limba şi literatura maternă

22 martie – Comunicarea rezultatelor

Ecaterina Andronescu, despre eliminarea Evaluării Naționale

„Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu. (…) Pentru că acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare? Ca să întărim ritmul acesta al învățării continue, pentru că el este cel care dă și temeinicie învățării. Toate sunt care, fără îndoială, merită să le discutăm”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru.