Connect with us
Simulare Evaluare Naţională. Modele de subiecte la română pentru clasa a VIII a

Știri

Simulare Evaluare Naţională. Modele de subiecte la română pentru clasa a VIII a

Elevii de clasa a VIII-a încep luni simularea pentru evaluarea naţională 2019, prima probă fiind de limba română.

Simulare evaluare națională. Iată calendarul pentru simulare evaluare naţională 2019

11 martie – proba de limba şi literatura română

Citește și: Simulare Evaluarea Națională 2019. Luni 11 martie, elevii sustin proba la limba romană. Subiecte

12 martie – Matematică

13 martie – proba de limba maternă

18 martie – rezultate la simulare evaluare naţională 2019.

Iată modele de subiecte şi barem, potrivit variantelor publicate de edu.ro

Subiectele sunt elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Potrivit comunicatului, corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

MEN precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Probele sunt monitorizate audio-video

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Reprezentanţii instituţiilor mass-media au acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţiţi de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor.

Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrări/fotografii/preluări de imagini etc.) este necesar acceptul persoanelor care apar în acele materiale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top