Connect with us
TAROM anulează noi zboruri spre Londra, Belgia, Paris, Amsterdam în baza ordonanței militare nr. 7

Știri

Sindicaliștii TAROM au luat foc, dupa ce CUC a anuțat că dă afară angajați

Aurel Curdov, lider de sindicat al Tarom, a declarat vineri, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc „a comis-o” şi că restructurările în rândul consilierilor Tarom ar avantaja mult mai mult compania decât demiterea unui număr considerabil de angajaţi ai departamentelor tehnice.

„Ce se obţine de pe urma celor 133 sau câţi aţi spus că ar trebui să plece se poate obţine ca bani, ca valoarea de la ultimii 20 de consilieri angajaţi”, a explicat sindicalistul la o emisiune televizată.

Aurel Curdov a mai afirmat că se va face în aşa fel încât consilierii să rămână pe posturi cu preţul reorganizării companiei, că provin din Camera Deputaţilor şi că din cauza prezenţei lor în Tarom nu transparentizarea faţă de organismele de control nu este posibilă.

„Problema este foarte gravă din punctul ăsta de vedere, pentru că pe ăştia nu putem să îi ascundem. Probabil că se fac noi organigrame, îi bagă în diverse alte structuri numai ca să nu îi dea afară. Pentru că aceşti oameni provin din Camera Deputaţilor, de pe la domnul Ioan Oltean, de la departamentul de control al prim-ministrului. Pentru ce i-a adus? Ca cineva să aibă o pilă acolo în momentul în care venea controlul. Deci oamenii ăştia trebuie să zboare din companie tocmai ca să existe transparenţă faţă de instituţiile astea care fac controale”, a declarat Curdov.

Aurel Curdov sindicalist Tarom

Aurel Curdov sindicalist Tarom

Sindicalistul este convins că restructurarea unui număr de angajaţi nu va rezolva situaţia, nici dacă angajaţii ar lucra gratis, probleme financiare ale Tarom nu ar putea fi rezolvate.

„Restructurarea, din punctul meu de vedere este, să spun aşa un cuvânt foarte urât, sânge pe pereţi. Sânge pe pereţi din ce cauză? Ne găsim în situaţia că indiferent cine vine la putere ni se oferă pâine şi circ. Cei trei sute de oameni daţi afară nu vor rezolva problema. Putem să venim toţi salariaţii să muncim gratis în compania asta. Nu vor rezolva situaţia”, a mai spus acesta.

Aurel Curdov a mai declarat că ministrul Răzvan Cuc trebuia să discute mai întâi cu sindicaliştii Tarom, şi apoi să facă declaraţii în presă.

„Liderii de sindicat din această companie trebuiau informaţi înainte ca el să stea de vorbă cu dumneavoastră, ziariştii. Asta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le-a făcut sau a fost consiliat greşit.(…) De data asta, îmi pare rău, a comis-o”, a spus liderul de sindicat.

De asemenea, a mai precizat că Ministrul Transporturilor primeşte sfaturi să facă aceste restructurări pentru primi finanţare din partea Comisiei Europene. „Cineva probabil îi spune «domnule, uite, ca să accesăm banii ar da bine aşa: să dăm un număr de oameni, trei sute, o mie, douăzeci şi cinic, o sută cincizeci, unu jumate», nu ştiu, îi dă o cifră. Şi-i zice, pentru ce? Pentru banii ăştia de la Comisia Europeană? Da”, a declarat Aurel Curdov.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor a anunţat la începtul săptămânii că 300 de posturi aferente direcţiilor de achiziţii, economică şi comercială vor fi restructurate de către consiliul de administraţie. „Restructurările se vor face cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. Misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are Tarom şi să nu fie implicate emoţional pentru că aşa nu va face nimic”, a afirmat ministrul Transporturilor.

De asemenea, ministrul vrea să înfiinţeze un centru separat pentru anagjaţii din domeniul tehnic pentru a le permite să lucreze pentru mai multe companii în afară de Tarom.

„Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte, aşa m-a informat şi pe mine managementul Tarom, o parte nu lucrează la întregul potenţial. Ce se întâmplă? Noi trebuie să ne uităm şi la trecut un pic. Adică dacă ne uităm la încasările din ultima perioadă, la încasări care se fac de la terţe companii o să vedeţi că au fost în continuă scădere. Şi atunci cred că trebuie dat un imbold şi cred că trebuie făcut un centru separat astfel încât ei să înceapă să lucreze pentru tot mai multe companii, nu numai pentru Tarom”, a explicat Răzvan Cuc.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top