Știri

Singurul județ din România care nu mai are persoane infectate

În țara noastră un singur județ nu mai are niciun pacient bolnav de noul tip de virus. Tocmai a fost declarat că este singurul județ unde noul tip de virus a fost învins și toți pacienții au fost declarate vindecate și externate. 22 de persoane au putut pleca ușurate acasă.

Singurul județ din România care nu mai are persoane infectate

Singurul județ din țara noastră care nu mai are niciun om infectat cu noul virus este Brăila. Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc a informat presa că toți cei 22 pacienți internați cu noul virus s-au vindecat și au fost externați.

Acesta a scris pe Facebook:

„Toţi brăilenii infectaţi cu noul virus sunt vindecaţi! Avem cele mai bune cadre medicale! Vă mulţumesc! Mă înclin.”

Ultimii 3 pacienți infectați cu virusul au fost externati sâmbătă din Spitalul Județean de Urgență Brăilă. Mai mult, merită menționat faptul că încă de la începutul pandemiei în acest județ nu s-a înregistrat niciun deces din cauza acestui virus.

Cătălin Boboc a declarat că toate persoanele au fost vindecate datorită măsurilor administrative și medicale care au fost respectate exact cum trebuia. Regulile au fost respectate și instituțiile de forță au fost tolerante. De asemenea, a declarat:

„Vă spun secretul nostru: instituţiile de forţă au convenit să fie intolerante, regulile au fost respectate, astfel încât nu a fost pusă presiune pe sistemul medical. Medicii au făcut faţă cu brio. La Brăila, de la începutul crizei am avut 22 de pacienţi. Asta datorită măsurilor administrative. Iar faptul că toţi pacienţii s-au vindecat înseamnă că medicii şi-au făcut treaba.”

Prefectul Brăilei a afirmat că acest județ se află pe primul loc în România din punct de vedere al numărului mic de infectări cu noul tip de virus multumită organizării impecabile de care instituțiile au putut da dovadă.

Mai mult, legat de numărul de teste pentru despistarea virusului, în județul Brăila s-au efectuat aproximativ o mie de teste. Locuitorii de aici au primit ajutorul de care au avut nevoie din partea medicilor.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More