Sistemul informatic al Directiei Regim Permise de Conducere a fost deblocat

08.08.2016
Sistemul informatic al Directiei Regim Permise de Conducere a fost deblocat

Azi nu poti sa dai nici examentul auto, nici sa iti ridici permisul. Sistemul informatic al DRPCIV a picat.

UPDATE, marti 9 august, 10:46: Sistemul informatic al DRPCIV a fost deblocat

Update 17:00:

Sistemul a inceput sa functioneze in Bucuresti si in Ilfov, dar este blocat in restul tarii.

Stire initiala:

Problemele au inceput sa apara inca de azi noapte, declara reprezentanti ai Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule.

In consecinta, proba teoretica a examentului pentru obtinerea carnetului de sofer nu poate fi sustinuta. Nici permisele nu pot fi elbierate pana la rezolvarea problemei. Proba teoretic este prima parte a examenului si se sustine fara programare.

Spirala dosarului MISA. Guru Bivolaru cere redeschiderea anchetei

JO 2016. Irina Begu si Monica Niculescu, eliminate din primul tur. PROGRAM JO 2016 8 AUGUST

Intr-un comunicat, DRPCIV anunta ca „astăzi, 8 august 2016, nu se poate susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, nu se pot face programări la proba practică, nu se pot soluţiona cererile de preschimbare a permisului de conducere şi nu se pot emite autorizaţii de circulaţie provizorie.În acest moment se pot depune doar dosarele în vederea înmatriculărilor de autovehicule şi se efectuează operaţiuni de radiere”.

DRPCIV mai anunta ca personalul de interventie a fost imediat alertat si lucreaza la remedierea problemei inca de azi-noapte.

Intre timp, la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule se pot face doar urmatoarele operatiuni: depunerea dosarelor pentru inmatricularea de autovehicule si efectuarea operatiunilor de radiere.