Connect with us
Site-ul CNAIR, atacat cibernetic. Reacția companiei de drumuri

Știri

Site-ul CNAIR, atacat cibernetic. Reacția companiei de drumuri

Site-ul CNAIR, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a căzut pradă luni unui atac cibernetic. Cei care au încercat să acceseze cnadnr.ro au fost întâmpinați de un mesaj care îi anunța că nu au permisiunea să viziteze acest site.

Potrivit celor de la Digi 24, serviciul IT al companiei a informat, printr-un e-mail intern, trimis angajaților, că site-ul este atacat cibernetic. Situl companiei de drumuri este găzduit chiar de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Situl conține inclusiv componente ce conțin date personale, precum evidența rovinietelor, plățile de taxe făcute de utilizatori, etc.

”În urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilitățile exploatate și eventualele daune provocate. Vom fi anunțați de către STS atunci când siteul va fi din nou online”, arată serviciul IT în e-mail-ul trimis angajaților.

Legea a fost adoptată! Ce se întâmplă dacă mergi fără rovinietă

Cei care doreau luni dimineață să acceseze situl companiei primeau mesajul de eroare ”pagină în construcție vă rugăm reveniți mai târziu”.

Reprezentanții companiei  au precizat că sunt mai multe situri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR, și că serviciul de emitere și control al rovinietei este funcțional, chiar dacă nu pot fi făcute verificări pe situl companiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top