Connect with us
Situația drumurilor în București și în țară. Recomandările INFOTRAFIC pentru șoferi

Știri

Situația drumurilor în București și în țară. Recomandările INFOTRAFIC pentru șoferi

Capitala și alte 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt de luni dimineaţă sub atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Până joi va fi ger în toată ţara.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), avertizarea Cod portocaliu de ninsori şi viscol intră în vigoare luni la ora 10.00, fiind valabilă până marţi, la ora 14.00.

Starea drumurilor la ora 06.45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza viscolului şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, au fost închise în judeţul Teleorman:

DN51 Zimnicea – Turnu Măgurele şi DN51A Zimnicea – Alexandria.

Precizăm că nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj din cauza vremii nefavorabile

În judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești – Sascut) pe tronsonul cuprins între comună Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol).

Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au treabă

Variantă ocolitoare: com. Urechești – DN11A – Adjud – DN2 – com. Sascut.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, le recomandăm şoferilor să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum.

Din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Recomandările CNAIR pentru șoferi

Conducătorii auto ar trebui să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă, în condiţiile în care meteorologii au emis mai multe Coduri portocalii de ninsori şi viscol, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citată de Agerpres.ro

“Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse”, precizează CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate şi intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.

″În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranţă, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum”, precizează sursa citată.

Municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea intră luni dmineaţa, la ora 10:00, sub Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi vizibilitate scăzută.

Vom avea parte de ger și ninsori până joi

Pe de altă parte, un Cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite, este în vigoare de luni dimineaţa de la ora 07:00, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Ninsori importante vor fi prezente luni şi marţi în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, care au intrat, începând de la ora 04:00, sub Cod galben, valabil până marţi seară la ora 20:00.

La sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top