Connect with us
Situație dificilă la „Victor Babeș”: Unii pacienți fără simptome amenință că pleacă din spital

Știri

Situație dificilă la „Victor Babeș”: Unii pacienți fără simptome amenință că pleacă din spital

Managerul spitalului Victor Babeș din Capitală a povestit că mulți dintre pacienți sunt reclacitranți și îngreunează situația medicilor. Aceștia vor să părăsească spitalul pentru că nu au simptome și nu înțeleg de ce trebuie să rămână internați.

Situație dificilă la „Victor Babeș”: Unii pacienți fără simptome amenință că pleacă din spital

„Avem internați 297 de pacienți, din care 265 sunt infectați, restul fiind suspecți și în testările care se fac pe laborator, ca să vedem dacă sunt pozitivi sau nu. Situația în spital este deocmdată liniștită, personalul nu e speriat. Avem și din rândul personalului medical 52 de persoane internate tot în spital, pe un număr de locuri prevăzute, pentru că era imposibil să crezi că poți lucra în mijlocul bolnavilor cu această infecție și să n-o iei prin gesturile simple de neglijență pe care nu le condamnă nimeni. Oamenii sunt liniștiți, pentru că văd că nu sunt deloc admonestați, nu au nicio vină”, a spus Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, la Digi24.

Medicul Emilian Imbri a precizat că medicii sunt doritori să își facă treaba chiar dacă au fost depistatți pozitiv. Majoritatea se simt bine și nu au simptome, însă au fost reținuți în spital pentru că acolo este cel mai sigur loc pentru ei. Din păcate problema este cu pacienții, nu cu medicii. Aceștia nu înțeleg de ce trebuie să rămână în spital dacă nu prezintă simptome.

„Ei și acum pot să lucreze, dar nu le permitem, pentru că e normal că cine e internat, să stea internat. Sunt dorințe de a lucra ca voluntari, cu echipăment de protecție. Să nu credeți că vor lucra în pijamale. Nu sunt simptomatici. Din cei 290 de internați, peste 240 nu au simptome și avem niște probleme îngrozitoare, trebuie să chemăm de 2-3 ori echipele de intervenție ale Jandarmeriei, pentru că vor să părăsească spitalul deși sunt încă pozitiv. Cu atragerea atenției că apar organele de ordine și li se va face plângere, pentru că pleacă din spital și riscă să împrăștie infecția, numai așa îi liniștim”, a mai spus Emilian Imbri.

Managerul Spitalului Victor Babeș a mai spus că medicii au un moral bun, dar că peste problema coronavirusului se adaugă presiunea și amenințările pacienților care nu vor să rămână sub observație în spital.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top