Connect with us
Sistemul de vot electronic din Senatul României a fost demontat, iar USR acuză că PSD și ALDE încearcă să fraudeze votarea legilor.

Știri

Situație scandaloasă în Senatul României. Ce se întâmplă cu sistemul de vot

Senatorul USR Vlad Alexandrescu anunță că sistemul electronic de vot din Senatul României a fost demontat, iar acum votarea se face cu ridicarea mâinii, unde „se numără până iese ce trebuie”.

Conducerea Senatului a motivat această situație prin faptul că ar fi expirat contractul de mentenanță al sistemului de vot, iar că rezolvarea va mai dura șase săptămâni.

Alexandrescu susține că sistemul de vot electronic era perfect funcțional și se întreabă de ce nu s-a rezolvat această problemă pe durata vacanței parlamentare.

„Ultima măgărie PSD-ALDE din Parlament: Au scos sistemul electronic de vot în Senat. Nu vă imaginaţi că au decis ceva transparent prin vot în plen, ci au venit şi au luat aparatele de vot de pe bănci. Au dispărut pur şi simplu!

Chipurile, nu mai aveau contract de mentenanţă pentru acel sistem şi nu puteau garanta că nu va ceda. În paranteză fie spus, era perfect funcţional!

Ieri, la un vot pe o lege organică, a fost nevoie să refacem votul cu mâna ridicată de cinci ori, până a ieşit «ce trebuie»”, afirmă senatorul USR.

Alexandrescu: Ne scot aparatele de vot noaptea ca hoţii

El remarcă faptul că se schimbă sistemul exact când a început sesiunea parlamentară şi în lunile în care se vor vota în Senat zeci de legi foarte importante.

”Cât credeţi că poate să dureze ca firma contractoare să schimbe nişte aparate pentru instituţia care decide legile în ţara asta să schimbe nişte aparate? 5+6 = 11 săptămâni!

Cinci săptămâni a durat vacanţa de vară şi taman acum trebuia schimbate. Incredibil! Doamna Secretar General a Senatului Izabela Chencian ne spune în Biroul Permanent că va mai dura 6 săptămâni. –

«Firma cu care am contractat lucrările ne-a anunţat că nu sunt disponibile consolele de vot şi va mai dura până vor fi livrate.» –

«Şi cum va afla cetăţeanul cum a votat la fiecare lege senatorul trimis de el în Parlament?», o întreb eu. – «Nu ştiu, să sune să-l întrebe!». Acesta a fost răspunsul ei, Secretar General al Senatului şi fost şef al consilierilor PSD de la grupul parlamentar PSD”, relatează Vlad Alexandrescu.

Senatorul USR afirmă că ”asta este democraţia din România”.

”Ne scot aparatele de vot noaptea ca hoţii. La vot, ridicăm mâna şi ne numără de mai multe ori pe până le iese numărul necesar de voturi.

Înţelegeţi că ei au ajuns la nivelul la care încearcă să ne păcălească numărând mâini în plus? Mâine ne vom trezi că votează şi cu două mâini”, încheie Alexandrescu.

Citește și: USR cere demisia lui Petre Daea din cauza felului în care a gestionat criza pestei porcine

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top