Connect with us
ȘOCANT! Arsenic în mâncarea pentru bebeluși. Află despre ce este vorba și cum pot fi bebelușii afectați de această problemă.

Știri

ȘOCANT! Arsenic în mâncarea pentru bebeluși

Potrivit specialiștilor, aproape jumătate din cantitatea de mâncare pentru bebeluși, bazată pe orez și vândută în Marea Britanie, conține foarte mult arsenic. Potrivit specialiștilor, arsenicul poate cauza diferite probleme de sănătate în cazul copiilor. Iată despre ce este vorba.

ȘOCANT! Arsenic în mâncarea pentru bebeluși

Nu numai creșterea copiilor este afectată de arsenic. Și inteligența copiilor este afectată. Însă, pot să apară și probleme grave de sănătate, printre care și cancerul.

CITEȘTE ȘI: Pâinea te poate îmbolnăvi. Copiii sunt cei mai expuși pericolului

Cercetările făcute în cadrul Queen’s University Belfast au scos la iveală faptul că nivelul de arsenic a crescut în cazul mai multor produse pentru bebeluși, bazate pe orez. „Bebelușii sunt mai vulnerabili la efectele arsenicului care poate interveni în dezvoltarea copilului și afecta sistemul imunitar și inteligența. Iar lista nu se oprește aici”, a explicat profesorul Andy Meharg, conform digi24.ro.

Se pare că în orez există o cantitate mai mare de arsenic anorganic decât în alte produse. Iar dacă sunt expuși la substanța aceasta, copiii pot avea probleme serioase de sănătate. Nu se vor dezvolta cum trebuie. De asemenea, pot să apară diferite afecțiuni la nivelul inimii. Diabetul este o altă problemă care poate să apară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top