Connect with us
ŞOCANT! Gruparea ISIS pregătește un nou atentat cu avioane de pasageri

Știri

ŞOCANT! Gruparea ISIS pregătește un nou atentat cu avioane de pasageri

Un șef al serviciilor de securitate din SUA a avertizat că gruparea jihadistă Stat Islamic pregătește un nou atentat de amploare de tipul celui din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center.

„Teroriștii sunt puternici, ei se adaptează permanent și amenințarea teroristă este în prezent la un nivel maxim față de perioada de dinainte de 2001”, a declarat Elaine Duke.

Forțele de securitate americane au indicii că teroriștii din rețeaua ISIS plănuiesc să deturneze avioane comerciale pentru a lovi alte obiective din Statele Unite.

Citeşte şi ULTIMA ORĂ! Un dublu atac sinucigaş a avut loc în urmă cu puţin timp

Cel mai grav atentat cu avioane de pasageri a avut în Statele Unite ale Americii în 2001. Atunci, în urma deturnării mai multor avioane au murit aproape 3000 de oameni.

Forţele de securitate sunt în alertă maximă

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

Citeşte şi Independență Catalonia. Madridul anunță că va ridica autonomia regiunii. Reacția separatiștilor

Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top