Social

Atenție la metoda ACCIDENTUL. Primele victime ale anului au fost înșelate cu 30.000 de euro

Metoda ACCIDENTUL este una dintre cele mai cunoscute în rândul infractorilor. Deși este o modalitate veche de a înșela oamenii, despre care s-a discutat mult și oamenii au fost informați, se pare că încă mai face victime și răufăcătorii iau bani de la oameni nevinovați prin șantaj. Primele victime ale anulului 2021 au pierdut în acest fel 30.000 de euro.

Victimele metodei ACCIDENTUL

La început de an, un tânăr din județul Neamț a luat de la mai multe persoane sume în valoare totală de 25.000 dolari, aproximativ 70.000 lei şi 150 euro.

Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează verificări în baza unui dosar penal sub aspectul săvârșirii a şase infracțiuni de înșelăciune şi patru infracţiuni de complicitate la tentativă de înşelăciune. În urma investigațiilor, polițiștii au constatat că zece persoane din județele Brașov, Prahova și Neamț au fost înșelate de o un tânăr de doar 22 de ani.

Tânărul a le-a comunicat unor persoane că apropiații lor au suferit accidente grave și au nevoie de sume mari de bani pentru a putea fi supuse mai multor investigații și operații urgente pentru a-și reveni. Ulterior, s-a dovedit că nu fusese vorba de astfel de probleme și au fost anunțate autoritățile, pentru a lua măsuri în acest sens.

Pe data de 5 ianuarie, polițiștii au efectuat două percheziții domicilare la domiciliile suspecților vizați de anchetă, în județele Neamț și Bacău, unde au fost descoperite sume mari de bani, de unde au constatat că aceștia sunt cei care au profitat de oamenii respectivi. Inițial, băiatul de 22 de ani a fost dus Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar apoi a fost reținut 24 de ore.

Pe data de 6 ianuarie, a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pe numele vinovatului. Anchetă continuă.

Metoda Accidentul” constă în apelarea unor persoane, în numele unor presupuse rude care ar fi avut un accident, pentru a le cere bani. Acum, unele persoane folosesc această metodă și se leagă de virusul care a lovit omenirea.

La finalul anului 2020, au fost identificate mai multe tentative de înşelăciune într-un mod asemănător, multe persoane încercând să profite de situația sanitară cu care ne confruntăm. Infractorii cereau prin intermediul telefonului sume de bani în numele unor bolnavi de COVID-19 sau pretinzând victimelor, în convorbirea telefonică, că sunt rude bolnave.

Acest articol a fost actualizat la: 7 ianuarie 2021 22:00

Share
Scris de
Săndulescu Andrei