Bătrâna angajată la 83 de ani la grădiniţă a fost concediată. Muncea de la 5 dimineața pentru 440 de lei

Ultimul update: marți 2 aprilie 2019 00:23 Data publicării: luni 1 aprilie 2019 21:17
Autor , în Social

Sofia Chiţoran, femeia în vârstă de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, din municipiul Motru, a fost concediată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe motiv că este prea bătrână.

Bătrână câștiga 440 de lei și muncea două ore pe zi la grădiniţa din localitatea gorjeană Leurda. Venea în fiecare dimineaţă la ora 5.00, făcea focul în sobă şi se ocupa de curăţenie în sala de clasă şi în curtea grădiniţei.

De ce a fost concediată Sofia Chițoran. Explicația Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

„Inspectorul general ştia de situaţia aceasta. Săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Citește și:

Decizie a fost luată după ce povestea emoționantă a Sofiei Chițoran a apărut în presă.

Cosmin Morega, viceprimarul oraşului Motru, se declară dezamăgit de măsura care a fost luată:

„Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi vinovat pentru că eu i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Iniţial, am crezut că e păcăleală de 1 aprilie“.

Sofia Chiţoran câştiga 440 de lei ca femeie de serviciu, la care se adăuga pensia de 600 de lei pentru că a muncit la CAP. Bătrâna lucra ca femeie de serviciu din anul 1979.

Cine este Sofia Chițoran, bătrâna care a fost concediată după ce povestea ei impresionantă a apărut în presă

Tanti Sofia, aşa cum este cunoscută în satul Leurda se simte în putere. Nu se plânge de nimic, cu toate că merge sprijinită într-un ciomag şi are în grijă şi unul dintre fiii săi, pentru că suferă de epilepsie: „Mă mai dor rinichii atunci când răcesc, dar în rest nu mă doare nimic. Mă mai dor picioarele, dar am avut un accident. M-a lovit cineva cu bicicleta. Lucrez la grădiniţă din anul 1979“.

Tanti Sofia are trei copii, dintre care unul este pensionar. Ne spune că locul său de muncă nu-i tentează pe ei tineri: „Nu vin tinerii să lucreze în locul meu, pentru că salariul este mic. Până acum am primit 340 de lei. Acum, de curând, s-a făcut 440 de lei. Tineretul nu vine pe banii aceştia. Mai am o pensie de la CAP. Mă ocupam cu mulsul vitelor. Aveam 25 de vaci. Anul ăsta s-a făcut pensia 600 de lei. Am avut 300 de lei“.

Loading...
Avem un vis…
Avem un vis…
Sursa: Huff.ro
Știri despre:
Comentarii