Connect with us
Beneficii pentru românii vaccinați. Ar putea călători fără restricții în Grecia și Israel

Social

Beneficii pentru românii vaccinați. Ar putea călători fără restricții în Grecia și Israel

Pandemia de coronavirus continuă să provoace numeroase probleme la nivel mondial, precum și schimbări în mai multe planuri. De când a început campania de vaccinare în mai multe state din lume, oficialii se gândesc la mai multe soluții pentru a îndemna oamenii să se imunizeze, dar și pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Românii vaccinați circulă fără restricții în Grecia și Israel

În România, situația continuă să fie una dificilă, deși a început deja campania de imunizare. La fel se întâmplă și în Grecia și Israel, unde cazurile de coronavirus încă există, dar autoritățile vor să ia măsuri astfel încât să evite răspândirea virusului.

Românii vaccinați ar putea ajunge mai uşor în Grecia și Israel, fără să mai fie nevoiți să se testeze împotriva COVID-19 ori să stea în carantină, așa cum sunt obligați să o facă acum. Acest lucru va fi posibil dacă vor prezenta adeverința de vaccinare, despre care se discută tot mai mult în ultima perioadă.

România ar putea încheia un protocol cu Grecia și Israel, pe baza căruia românii vor putea călători în aceste două țări pe baza adeverinței de vaccinare. În prezent, toți românii care merg în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni.

În prezent, există un protocol între Grecia și Israel și ar putea fi introdusă și România. Astfel, se va forma o bulă turistică, așa cum s-a realizat între Letonia, Estonia și Lituania.

„Ministrul Economiei și Turismului a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două să facem un protocol. Nu se poate la nivel de Bruxelles, dar va fi bilateral. Asta va însemna că, dat fiind faptul că România merge bine la capitolul vaccinare, românii care vor avea vaccin vor putea merge în Grecia fără test.
Noi încercăm să îi convingem pe greci să facă testul rapid în frontieră, contra cost, cu 10 euro. Vom face un protocol.
Adeverința de vaccinare este un lucru bun. Dacă se reglementează la nivelul comunității Uniunii Europene, poți circula liber peste tot”, a declarat vicepreședintele ANAT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top