Connect with us
Buletinul sau permisul- ce faci dacă îți expiră în această perioadă

Social

Buletinul sau permisul- ce faci dacă îți expiră în această perioadă

Românii au multe nelămuriri în această perioadă în care deplasarea lor a fost limitată. De altfel, multe instituții au întrerupt programul cu publicul pentru a evita cât mai mult aglomerația și adunările de persoane. Totuși, oamenii nu știu ce au de făcut în anumite situații. Un exemplu este momentul în care buletinul sau permisul de conducere expiră. Pot merge românii să îl schimbe sau valabilitatea lor va fi prelungită.

Buletinul și permisul- ce faci dacă îți expiră în această perioadă

România se află sub stare de urgență de aproape două luni. După 15 mai, însă, aceasta va fi înlocuită cu o stare de alertă. Cu toate acestea, vor fi evitate în continuare, pe cât posibil, aglomerația și contactul direct al oamenilor. Există situații complicate când, deși este interzisă deplasarea fără un motiv, oamenii cred că este nevoie să rezolve eventualele probleme. Un astfel de exemplu este momentul când buletinul sau permisul de conducere expiră. Având în vedere că aceste două acte sunt foarte importante, oamenii vor să știe ce au de făcut.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat faptul că oamenii care au întâmpinat această problemă în această perioadă nu au motive de îngrijorare. Din momentul în care se va ridica starea de urgență de pe teritoriul României, cetățenii vor avea la dispoziție încă 90 de zile în care vor putea să-și schimbe buletinul.

Există și situații nefericite, când buletinul este pierdut. În acest context, este necesară solicitarea eliberării unui nou document. Același lucru se întâmplă și dacă orice alt act este furat sau distrus.

În cazul permiselor de conducere, nu va fi nevoie de cererea de prelungire dacă dețineți o dovadă înlocuitoare a acestuia. Acestea se prelungesc din oficiu, în momentul în care se emite ordonanța de către procurori.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top