Social

Ce este anosmia, un simptom des întânit la unii pacienți cu COVID-19

Până în acest moment mai bine de 500.000 de oameni din întreaga lume s-au îmbolnăvit de coronavirus. Specialiștii susțin că o treime dintre aceștia sunt asimptomatici. Totuși, chiar și la cei asimptomatici s-a observat apariția unui simptom ușor, destul de ciudat: anosmia, mai exact, pierderea gustul și a mirosului.

Ce este anosmia, un simptom des întânit la unii pacienți cu COVID-19

Conform medicilor ORL foarte mulți pacienți care nu au avut simptome grave de coronavirus, dar au fost testați pozitiv, și-au pierdut temporar gustul și mirosul.

„În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia”, a spus un reprezentant al Societăţii de Rinologie din Marea Britanie care a vorbit în presa din această ţară, potrivit Mediafax.

Momentan nu se cunosc mai multe date cu privire la motivul pentru care apare anosmia la unii dintre pacienții diagnosticați cu noul tip de coronavirus, însă oamenii de știință fac cercetări cu privire la acest simptom ciudat. Totuși, este vorba până acum doar de nuamite cazuri izolate, acesta nefiind un simptom foarte des întâlnit.

Până în acest moment în țara noastră au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Totodată s-au înregistrat 40 de decese, cea mai tânără pacientă fiind în vârstă de 27 de ani. Aceasta avea diabet zaharat.

Citește și: Prof. Streinu-Cercel a dezvăluit când este posibil să ne întoarcem la o viață normală

Acest articol a fost actualizat la: 2020-03-29T14:43:07+03:00 14:43

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More