Social

Declarația pe propria răspundere- cum va arăta după 15 mai

După ridicarea stării de urgență de la 15 mai, vor apărea numeroase schimbări în rândul măsurilor adoptate de autorități în vederea reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus. Dacă unele dintre restricții vor fi ridicate și relaxate, declarația pe propria răspundere va fi, în continuare, o necesitate. Și aceasta ar putea suferi modificări, despre care a vorbit Marcel Vela.

Declarația pe propria răspundere- cum va arăta după 15 mai

Declarația pe propria răspundere va fi o condiție obligatorie pentru părăsirea localității. În interiorul acesteia, deplasarea va fi liberă, fără a menționa locul exact. Însă, și acest document ar putea fi supus unor modificări, în ideea simplificării acestuia.

Unele rubrici ar putea dispărea după impunerea stării de alertă, precum cea pentru ieșirea din casă pentru cumpărături sau plimbarea animalelor de companie. Deocamdată, această decizie este discutată și eventualele actualizări vor fi comunicate la momentul oportun. Oamenii vor trebui să țină cont că libertatea în ceea ce privește activitățile fizice trebuie tratată cu răspundere, fără a se profita de acest fapt.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce. Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea.”, a transmis Marcel Vela.

Vela a atenționat că „virusul nu intră în vacanță”. Astfel, măsurile vor trebui tratate cu seriozitate și după 15 mai. Distanțarea socială, igiena personală sau măsurile de izolare trebuie respectate de toți cetățenii, pentru a evita o eventuală explozie de cazuri de infectări.

Acest site foloseste cookies.

Read More