Connect with us
Florin Cîțu, despre noile măsuri. Ce trebuie să facem pentru a scăpa de carantină

Social

Florin Cîțu, despre noile măsuri. Ce trebuie să facem pentru a scăpa de carantină

Situația din țara noastră este din ce în ce mai gravă din cauza creșterii semnficative a numărului de infectări. Din acest motiv, autoritățile intenționează să impună măsuri noi de prevenire a răspândirii virusului și oamenii se tem de o altă carantină totală, ca anul trecut. În acest context, Ministrul Florin Cîțu a vorbit despre situația actuală și a spus ce ar trebui să facem pentru a scăpa de alte restricții dure.

Florin Cîțu, despre carantină și alte restricții

Autoritățile anunță că în țara noastră vor fi impuse măsuri noi de prevenire a infectării cu coronavirus. În ultima vreme s-a remarcat o relaxare nedorită, motiv pentru care responsabilii au acționat și urmează să aducă modificări. În cadrul acestei săptămâni vom afla ce avem de făcut în următoarea perioadă și se spune că majoritatea restricțiilor vizează weekend-ul, când am putea sta mai mult în casă, iar magazinele se vor închide mult mai devreme.

Cât despre comportamentul românilor, Florin Cîțu susține că soluția pentru a scăpa de carantină și de alte măsuri drastice, ar mai mai simplu să respectăm reglementările în vigoare, să devenim mai responsabili și să luăm în serios vaccinarea.

„Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – în paralel cu procesul susținut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului”, a explicat premierul.

Mai multe controale în România

Florin Cîțu, premierul țării, a spus că marți a continuat discuțiile cu primari ai municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene și urmează să fie stabilite mai multe măsuri importante prin care să fie protejată sănătatea oamenilor, dar care să și țină economia în picioare. Mai mult, se vor intensifica controalele în ceea ce-i privește pe agenții economici sau locurile publice, pentru că este nedrept ca mulți să aibă de suferit din cauza câtorva oameni cărora nu le pasă.

„Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare și legea să pună în pericol viața și sănătatea majorității cetățenilor. Reprezentanții instituțiilor statului – polițiștii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem rabat, nu facem excepții. Nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat premierul.

Raed Arafat, șeful DSU, este de acord cu impunerea de noi măsuri, în special cu prelungirea intervalului orar de carantină, pe motiv că această restricție a dat roade în alte state, unde se stă în casă încă de la ora 18.00.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top