Social

Gest șocant din partea unui primar. Câți bani i-a cerut celui care l-a calomniat

Un primar din Arad a decis să-i dea o lecție pe cinste celui care l-a calomniat în mediul online. El i-a cerut o sumă de bani pentru a-și retrage acțiunea deschisă în instanță, însăneste surprinzător ce a făcut cu banii primiți de la acesta. Bărbatul și-a recunoscut vina și a plătit banii, dar a și rămas cu o învățătură pe cinste.

Ce a făcut un primar cu banii primiți

Tot scandalul dintre primarul din Arad și un cetățean a început în mediul online, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, ar fi fost calomniat de către un bărbat pe nedrept, motiv pentru care a decis să ia măsuri.

În mediul online, respectivul cetățean i-ar fi adresat injurii și ar fi scos mai multe zvonuri despre el, iar primarul nu a stat cu mâinile în sân și a reacționat. Astfel, l-a acționat în instanță pe cel care l-a calomniat, pentru a-i da o lecție de viață.

Inițial, a cerut daune morale în valoare de 10.000 de euro, bani pe care intenționa să-i ofere unor familii foarte sărace din oraș. Mai apoi, primarul a decis să-l ierte și să-i ofere șansa de a-și reglementa comportamentul. A renunțat la daunele morale, însă l-a determinat pe cetățean să ofere 5000 de lei unor familii nevoiașe din orașul Ineu.

Respectivul primar a mărturisit că a trecut peste tot discomfortul personal pe care l-a provocat bărbatul și i-a mulțumit pentru actul de caritate făcut. În plus, a mărturisit public că l-a iertat pentru gestul necuvenit.

„În urma unor injurii gratuite şi total nefondate care mi-au fost aduse pe platforma de socializare Facebook, în urmă cu ceva timp, am hotărât să îi intentez proces autorului, cu scopul de a-l învăţa o lecţie: aceea a dreptăţii, a asumării şi a politeţii. Reacţia mea a adus mai mult decât atât, făcându-l pe autor (în urma unei discuţii de comun acord) ca azi, 18.11.2020, în semn de iertare pentru afirmaţiile defăimătoare lansate în spaţiul public, să pună la dispoziţia a cinci familii din Ineu suma totală de 5.000 de lei. Trecând peste disconfortul personal pe care mi l-a creat, îi mulţumesc, pe această cale, pentru acţiunea caritabilă şi îi accept public scuzele.”, a scris primarul Călin Abrudan pe contul său de Facebook.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More