Social

Imagini surprinzătoare cu un lup depresiv. De ce a fost marginalizat animalul

Animalele sunt foarte interesante, deși nu gândesc și le lipsesc multe dintre trăsăturile omenești. Cu toate acestea, surprins prin faptele lor de multe ori, chiar dacă este vorba despre animalele sălbatice. La fel a făcut și un lup, care părea ca a intrat în depresie și nu făcea nimic altceva decât să se plimbe, departe de restul animalelor, urmând același traseu.

Cum poate ajunge un lup în această situație

O filmare a devenit virală, după ce un lup din China a continuat să meargă în același sens, repetând un traseu în forma cifrei opt, deși avea la dispoziție mult spațiu în care să se desfășoare. Toți oamenii care au văzut imaginile s-au îngrijorat, crezând că lupul a pățit ceva, spunând despre acesta chiar că ar fi depresiv.

Specialiștii au explicat că nu este nimic neobișnuit în comportamentul animalului, ci este perfect normal, având în vedere că lupul ar fi fost respins din haită de către masculul alfa. Traseul lui în formă de opt ar fi devenit un obicei după ce ar fi primit ca sarcină să păzească haita, deoarece ar fi avut un statut mai slab decât cel al celorlalte animale.

Lupul a fost reperat recent la grădina zoologică magică din județul Linquan din orașul Fuyang din provincia Anhui din estul Chinei. Acesta nu a fost primit bine de niciunul dintre grupurile de lupi, deoarece nu ar fi reușit să se acomodeze, ceea ce explică depresia acestuia. Singurătatea l-a determinat să-și găsească un obicei care să-l ajute să scape de teama că este singur. 

Adesea, lupii au tot felul de obiceiuri când vine vorba de haită și organizare. De exemplu, o imagine cu care surprinde mai mulţi lupi mărşăluind prin zăpadă a adunat mii de aprecieri și a stârnit numeroase reacții în rândul oamenilor. Imaginea în care se văd 25 de lupi care se deplasează în şir indian prin zăpadă a primit și explicații, deoarece oamenii au fost curioși de faptul că lupii reușesc să fie atât de organizați.

Astfel, se pare că primii lupi sunt cei mai bătrâni, care conduc haita, pentru a nu rămâne în urmă. Mai apoi, în centru se află cei mai importanți membri, respectiv lupoaicele, dar și cei mai puternici lupi, care protejează haita. La final stă conducătorul, care se aigură că lucruile merg așa cum trebuie.

„Primii trei lupi sunt cei mai slabi şi bolnavi. Ei imprimă ritmul de mers întregii haite. Dacă ar fi invers, ei ar rămâne în urmă şi vor pieri. În caz de ambuscadă, ei sunt primii sacrificaţi. Mergând în faţă, aceştia bătătoresc poteca prin zăpadă, pentru a economisi puterile celor din urma lor.  În mijloc se află averea haitei – 11 lupoaice, apoi, alţi cinci lupi care formează ariergarda. Şi ultimul, aproape izolate de haită, este conducătorul. El trebuie să-şi vadă toată haita, pentru a o controla, dirija, coordona şi a da comenzile necesare.“, se spunea în descrierea fotografiei.

Share
Scris de
Andreea Oprea