Connect with us
Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Când scăpăm de pandemie

Social

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Când scăpăm de pandemie

După ședința de azi, la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00, cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și ministrul sănătății Vlad Voiculescu, președintele a realizat o conferință de presă, unde a vorbit despre mai multe aspecte importante referitoare la țara noastră. Printre altele, președintele a explicat și ce planuri are în următoarea perioadă, dar și când scăpăm de pandemie.

Klaus Iohannis, măsuri pentru spitalele din România

Președintele a participat azi la o ședință de lucru importantă, unde au fost luate mai multe decizii importante. După ce ședință, a organizat o conferință de presă în care a răspuns tuturor întrebărilor de interes.

Iohannis a explicat că statul poate obține acum un ajutor de peste 30 de miliarde de euro, bani ce vor fi folosiți pentru a repara mai multe probleme cu care se confruntă țara noastră. Printre acestea se regăsește și problema din spitale, care persistă deja de ceva timp și unde ar trebui luate măsuri urgent. Președintele a asigurat că are în vedere acest aspect.

„Am avut în ultimele zile o serie de discuții foarte importante pentru a lămuri câteva chestiuni, pentru a găsi soluții pentru România, pentru români.

Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiecte pentru planul național de redresare și reziliență, unde putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro.

Vreau să folosim acești bani pe mai multe paliere. O primă chestiune, sănătatea. E nevoie de investiții semnificative în spitalele din România.”, a declarat președintele.

Când scăpăm de pandemie

Cât despre pandemie, Iohannis este optimist și crede că lucrurile vor evolua în bine. Aproape un milion de persoane au fost vaccinate, România fiind printre statele cu cele mai multe persoane imunizate.

Președintele speră că viețile noastre vor reveni la normal până în vară, pentru că lucrurile s-au complicat deja și mulți oameni au avut de suferit din cauza pandemiei. Iohannis a asigurat că vor fi găsite modalități prin care oamenii să-și recapete locurile de muncă, pentru că mulți dintre ei le-au pierdut din cauza acestei crize sanitare.

Totodată, urmează să fie făcute investiții și în școli, dar și la nivelul mediului înconjurător, pentru că există și acolo lipsuri. Iohannis le-a transmis tuturor gânsduri bune în încheierea conferinței de presă.

„Campania de vaccinare merge foarte bine, suntem în topul european. Vom avea persoana nr. 1 milion care va fi vaccinată, ritmul crește de la o săptămână la alta, avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă deja, unii din păcate sunt și acum în pericol să-și piardă locuri de muncă. E vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii.

E nevoie și de investiții în școli. Avem nevoie de programe de împădurire. Punem în practică din acest an. Până în aprilie vom avea un plan național coerent, care va fi depus la comisia europeană și imediat după ce se primesc aprobările vom începe implementarea în spitale, școli, locuri de muncă și mediu”, a declarat Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top