Categorii Social

Ludovic Orban, anunț important! Intră sau nu România în lockdown după alegeri

În ultima vreme se vorbește tot mai mult de un eventual lockdown după alegerile parlamentare. Tot mai multe voci din politică sau din spațiul public susțin că România va intra în carantină totală după ce va ieși la vot pe 6 decembrie. Astfel, autoritățile încearcă să le explice românilor care va fi, de fapt, situația. În acest context, Ludovic Orban a intervenit asupra acestui subiect și a venit cu explicații, asigurându-i pe oameni că nu se pune problema de o astfel de măsură extremă.

România nu va intra în lockdown

Având în vedere că în ultima vreme se vorbește tot mai mult despre un eventual lockdown după alegerile parlamentare, autoritățile intervin și explică cum va fi cu adevărat situația. Ludovic Orban a vorbit și el despre acest subiect, garantându-le românilor că nu se va recurge la asemenea măsuri, indiferent de situație. Chiar dacă numărul de infectări este încă unul mare, România nu poate intra în lockdown din motive bine întemeiate.

Premierul a anunțat că această informație ar fi una lipsită de credibilitate și o metodă de a-i speria pe oameni. Orban a explicat că situația economică a României din acest moment nu ar permite o astfel de schimbare drastică.

”Această informație circulă din perioada în care exista o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această informație este din ce în ce mai puțin credibilă. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se va întâmpla. Și președintele a spus foarte clar că nu se pune problema unei închideri a activităților economice.”, a spus Orban.

Premierul este foarte optimist și crede că lucrurile vor reveni la normal, având în vedere că, în ultima perioadă, țara noastră a intrat pe un trend descrescător. El admite faptul că a fost o perioadă în care nu s-a mai testat atât de mult, însă susține că este evidentă scăderea cazurilor și în special creșterea numărului de persoane vindecate.

Deși veștile sunt bune, premierul atenționează și susține că nu trebuie să lăsăm garda jos, ci să fim în continuare responsabili și conștienți de pericol, să respectăm măsurile în vigoare și să-i protejăm pe cei din jurul nostru.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-02T22:16:47+02:00 22:16

Share
Scris de
Guzun Victor

Acest site foloseste cookies.

Read More