Connect with us
Mărturii din infern. Ce s-a întâmplat de fapt la Matei Balș, când a început incendiul

Social

Mărturii din infern. Ce s-a întâmplat de fapt la Matei Balș, când a început incendiul

Un pacient a mărturisit ce s-a întâmplat în primele minute ale incendiului de la Spitalul Matei Balș din Capitală. Acesta susține că la început a fost o explozie scurtă, după care a toată lumea a intrat în alertă și au început să sosească ambulanțele.

Mărturii de la incendiul petrecut azi dimineață la Matei Balș

Pacientul a declarat pentru Digi24 că a văzut explozia, care s-a manifestat ca o lumină puterincă, un flash, iar apoi cadrele medical au ieșit în curte și poliția a ajuns la fața locului. La scurt timp au început să sosească ambulanțele și pompierii care s-au chinuit minute în șir să stingă focul care se extindea cu repeziciune.

A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină puternică, ca un flash”, a mărturisit pacientul de la Matei Balș care susține că intervenția pompierilor a fost una profesionistă.

Prima dată am auzit câteva voci în curte, vă dați seama că în liniștea de la ora 4.45 dimineața mi-au atras atenția. Am văzut câteva cadre medicale în curte, 6-7 persoane. Imediat a venit o mașină de poliție, ei au ajuns primii la fața locului, priveau la una dintre ferestre și a avut loc explozia. Ce vedeți acum sunt primele mașini care au ajuns la locul intervenției, după momentul exploziei. Aceste imagini sunt la 3-4 minute după ce s-a auzit explozia”, a spus Florin, cel care a filmat imaginile, la Digi24.

Pacientul a mai povestit că se afla în pavilionul alăturat celui în care s-a produs incendiul și fumul a ajuns chiar și acolo în timp scurt. Cadrele medicale au mers prin saloane și i-au liniștit pe pacienși, explicându-le ce se întâmplă.

În scurt timp au venit cadrele medicale de aici, au intrat în fiecare salon, ne-au explicat că e o problemă, ne-au reconfortat, lucru admirabil din partea lor”, a spus pacientul.

În urma incendiului care s-a petrecut astăzi au murit 5 persoane. Trei au fost găsite imediat după incendiu, una a fost resuscitată în zadar, iar a cincea persoană a fost descoperită în baie la câteva ore după stingere.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top