Connect with us
Masca de protecție - obligatorie în toate spațiile deschise

Social

Masca de protecție – obligatorie în toate spațiile deschise

UPDATE – Ludovic Orban a vorbit despre noile restricții ce au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. El a declarat că deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură și că documentul se va afla pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Cea mai importantă dintre ele este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Propunerile transmise prin hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

Masca de protecție – obligatorie în toate spațiile deschise

Mască de protecție purtată obligatoriu în toate spațiile deschise, terase și fast-food-uri închise după ora 23:00, în România. Aceasta este cea mai recentă hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare, arată un comunicat de presă al Executivului. Potrivit Observator, propunerile transmise prin hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

Câteva dintre propuneri

– Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

– Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

– Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

– În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

– Interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top