Medicul Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a vorbit despre controversatul vaccin care ar fi produs la Timișoara și ar putea proteja populația de coronavirus. El trage un semnal de alarmă pentru toți românii să nu dea crezare unor astfel de știri.
Medicul psihiatru, care ocupă și funcția de director medical la MindCare susține că astfel de știri nu ar trebui propagate și crezute de populație. Este prea devreme pentru a putea fi testat un astfel de vaccin.
„De departe, cea mai dubioasă știre este legată de o companie de la Timișoara care anunță cu nesaț, încă de la începutul acestei crize, că are pregătit un ”vaccin” pentru COVID-19…
Ca și povestea cu utilitatea Polidinului (altă gogoriță!), această pocnitoare nu face decât să alimenteze oamenii cu false speranțe, dar și să-i relaxeze în ce privește măsurile de distanțare socială. NU există vaccin la COVID-19. NU va fi un vaccin pentru următoarele 12 – 18 luni (cel mai devreme)”, scrie Gabriel Diaconu pe Facebook.
Medicul a vorbit și despre alte știri false care se propagă în această perioadă și pe care este bine să nu le credem și să nu le alimentăm.
„DA, infecția cu COVID-19 dă imunitate. Perioada de seroconversie (în care titrul/ cantitatea de anticorpi specifici crește suficient încât să ofere imunitate) este de 2 – 4 săptămâni. Ce-i drept, în această ”fereastră” serologică, persoana NU este complet protejată, și poate – ipotetic – să contacteze din nou boala.
Dincolo de acest timp ”gri”, capătă imunitate. Ceea ce este o veste foarte bună. Ar trebui să-i expunem la patogen? Nu. Deja am clarificat de ce nu în ultimele săptămâni. Deci STOP cu ideea asta”, mai spune medicul.
Gabriel Diaconu a precizat și faptul că persoanele cu COVID-19 trebuie să rămână în izolare la domiciliu mai mult timp după ce au depășit boala, pentru a-și întări imunitatea.
„Fereastra serologică este motivul pentru care persoanele care au fost diagnosticate pozitiv cu Covid-19 și s-au vindecat TREBUIE să rămână în izolare la domiciliu ÎNCĂ 3 săptămâni, cel puțin, pentru consolidarea propriei imunități.
Idem și cât privește persoanele aflate în carantină, indiferent dacă au fost testate, ori ba, dar care au avut simptome înalt sugestive pentru COVID-19.
Este motivul pentru care ideea britanică de-a construi ”imunitate de grup” a fost de la început o flașnetă, care-a sfârșit prin a compromite sănătatea britanicilor pe termen scurt”, a mai spus medicul psihiatru.
Acest articol a fost actualizat la: 26 martie 2020 12:01
Vezi comentarii
Teoria ta dă prost în orice direcție Gabriel Diaconu de unde până unde un psihiatru își dă cu părerea despre un vaccin pe ce argumente concrete? Și de altfel nici că idee psihologică nu dă deloc bine, alimentezi pesimism ul și disperare în societate fără să ști nici tu exact despre ce vorbești deci cu siguranță nu ești defel bun nici ca psiholog
Tu,de unde ai aparut,mai limbricule?Si in cazul tau se confirma invidia existenta intre medici!Copiii care au fost vaccinati cu Polidin au ajuns oameni maturi si se bucura de o sanatate foarte buna,dar tu"specialistule"probabil ai facut medicina la fara frecventa,si atunci este explicabila atitudinea ta!