Connect with us
Ministrul de interne, anunț important despre noile măsuri de prevenire care vor fi impuse în România

Social

Ministrul de Interne, anunț important despre noile măsuri de prevenire care vor fi impuse în România

Pandemia continuă să provoace victime și lucrurile par să se complice, deși a început imunizarea și numărul de cazuri a început să scadă. Se vorbește tot mai mult despre noua tulpină de coronavirus, motiv pentru care oamenii se așteaptă să fie impuse noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului în comunitate. Astefel, Lucian Bode, ministrul de Interne, a făcut lămuriri în acest sens.

Nu se impun măsuri noi

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea normală. Sunt efectuate acum teste în acest sens, pentru a identifica exact urmările ei și ce complicații pot apărea, iar în spațiul public se vorbește tot mai mult despre impunerea unor măsuri noi, pentru prevenirea complicațiilor.

În acest sens, ministrul de Interne a intervenit și a explicat cum stau, de fapt, lucrurile. Astfel, a declarat că în acest moment este analizată îndeaproape situația, însă nu se discută acum despre măsuri noi de prevenire.

„În urma discuţiilor avute, prioritatea noastră principală este de a analiza îndeaproape posibile efecte ale noii tulpini, de adaptare a măsurilor adoptate pentru combaterea acesteia şi implicit de a informa celelalte organe abilitate pentru a lua măsuri la timp, pentru a nu risca răspândirea unei astfel de infectări în rândul populaţiei. La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii. Fac această precizare pentru că s-a vehiculat mult în spaţiul public problematica impunerii unor noi restricţii pe teritoriul României”, a declarat Lucian Bode.

Noua tulpină trebuie analizată serios, pentru că este destul de periculoasă. Atenția trebuie să crească mai ales atunci când copiii vor reveni la școală și trebuie găsite „soluţii de limitare” a răspândirii noii tulpini.

Ministrul încurajează vaccinarea

Deși se văd îmbunătățiri în ultima perioadă în ceea ce privește situația provocată de pandemie, ministrul le sugerează oamenilor să nu lase garda jos, să continue să  respecte măsurile generale de protecţie în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur, dar și să se informeze corect despre ceea ce înseamnă vaccinarea, ce presupune și cât de importantă este pentru noi toți.

Conform ministrului, până acum, aproape 45.000 de persoane au fost imunizate, semn că oamenii încep să aibă încredere în vaccin și în medici.

„Apelul nostru pe care îl adresăm cetăţenilor este de a nu lăsa garda jos, de a continua să respecte măsurile generale de protecţie în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur şi de asemenea, să se informeze cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Și apropo de vaccinare, sunt bucuros să vă spun că numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 este de 446.285”, a spus Lucian Bode.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top