Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat într-un interviu că profesorii mențin legătura cu elevii și își fac în continuare treaba. Ministrul exclude în continuare varianta înghețării anului școlar.
Monica Anisie a precizat la Digi24 că profesorii sunt responsabili și își fac în continuare treaba, chiar dacă elevii nu merg la școală.
„Măsura suspendării cursurilor a fost și este o măsură necesară. În acest momente conștientizăm cu toții cât ne lipsește școala și elevii noștri mi-au transmis acest lucru de-a lungul acestor săptămâni și cu toții ne-am dori acum să știm cu certitudine când vom reveni în sala de clasă. Noi, de la Ministerul Educației, le-am recomandat cadrelor didactice (…), la acest moment, cadrele didactice contribuie la menținerea legăturii cu școala a elevilor prin diferite mijloace. Întotdeauna, colegii mei, cadrele didactice, au conștientizat cât este de necesar să păstreze legătura cu școala.
Sunt oameni responsabili și chiar dacă vorbim despre o recomandare (și nu o obligație – n.r.) din partea ministerului, să știți că aceștia au păstrat legătura cu elevii. Nu a fost necesară o obligație, pentru că noi ne facem treaba. Așa cum și medicii își fac treaba, așa și cadrele didactice realizează legătura cu școala, în directă legătură fiind cu elevii”, a spus Monica Anisie.
Întrebată despre o estimare, în cifre, a proporției profesorilor care desfășoară cursuri online cu elevii, Monica Anisie a precizat că ministerul are o estimare în cifre prin inspectoratele școlare județene, care s-au implicat în această perioadă. „Au realizat lecții online pe diverse platforme, unele puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar sunt și inspectorate școlare care au realizat parteneriate cu televiziuni locale și în felul acesta au ajuns în cât mai multe case pentru a păstra legătura cu școala. Aceste lecții sunt lecții de recapitulare, de fixare a cunoștințelor”, a precizat ministrul educației.
Ministrul Educației a precizat că în acest moment la minister se lucrează pentru a găsi diverse variante prin care se poate face față acestei crize, variante care vizează atât profesorii cât și elevii.
„Noi am pus la dispoziția cadrelor didactice, prin Școala pe net, cursuri de pregătire în această perioadă, de susținere și pentru cadrele didactice în ceea ce privește realizarea lecțiilor pe platformele online. De asemenea, vă asigur că la nivelul Ministerului Educației se lucrează la diverse variante, scenarii, care să compenseze efectele acestei crize, efecte care-i vizează atât pe elevii noștri, cât și pe cadrele didactice” – a mai adăugat Ministrul Educației.