Categorii Social

Moarte absurdă după 44 ani de detenție

Moarte absurdă. Un deținut din SUA, pe nume William Garrison, în vârstă de 60 ani a murit în închisoare după o detenție de 60 ani. Acest lucru s-a întâmplat cu doar 23 zile înainte de a fi pus în libertate. Testat pentru Covid-19, a ieșit pozitiv.

Moarte absurdă după 44 ani de detenție

William Garrison, un cetățean american, a fost condamnat pentru o crimă de gradul întâi în anul 1976. Acesta a împușcat mortal o persoană în timpul unui jaf armat. La momentul crimei menționate, Garrison avea doar 16 ani.

După ce s-a declarat pandemia de coronavirus, autoritățile au considerat că ar fi momentul potrivit să îl elibereze condițional pe William. Odată ce i s-a făcut propunerea, William a refuzat. Motivul din spate a fost faptul că este permanent urmărit de poliție. Astfel a dorit să își termine toată condamnarea pentru a fi un om liber în adevăratul sens al cuvântului.

Un purtător de cuvânt al departamentului, pe nume Chris Gautz a declarat:

„Au încercat să-l elibereze condiționat la începutul acestui an, dar el a refuzat să părăsească închisoarea. Nu a vrut să fie în libertate condiționată, a vrut să aștepte și să iasă complet liber, în septembrie.” 

Acesta a mai declarat:

„Ne-am întors la el și i-am spus că dorim totuși să-l punem în libertate, având în vedere că are o vârstă și este vulnerabil.” 

Totuși, observând că situația se înrăutățește pe zi ce trece, criminalul a acceptat în cele din urmă oferta.

Departamentul a cerut parchetului să renunțe la cele 28 zile care sunt perioada obligatorie de așteptare. Garrison a murit după 5 zile, în data de 13 aprilie, cu doar câteva zile înainte ca parchetul să ofere un răspuns.

Gautz a mai spus:

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera. Nu a avut niciun simptom, iar personalul nostru de asistență medicală, care merge din celulă în celulă și verifică starea de sănătate a deținuților, a spus că el era bine.”

După deces, Garrison a fost confirmat pozitiv atunci când i s-a făcut testul pentru noul coronavirus, potrivit cancan.ro.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More