Connect with us
Nelu Tătaru, anunț îngrijorător despre valul al treilea al pandemiei: “Cred că nici noi nu o să scăpăm!”Nelu Tătaru, anunț îngrijorător despre valul al treilea al pandemiei: “Cred că nici noi nu o să scăpăm!”

Social

Nelu Tătaru, anunț îngrijorător despre valul al treilea al pandemiei: “Cred că nici noi nu o să scăpăm!”

Pandemia continuă să ne dea mari bătăi de cap și nu sunt semne că situația va reveni prea curând la normal, deși a început imunizarea în multe state din lume și sunt adoptate constant măsuri de prevenire a răspândirii virusului. În ultima perioadă, se vorbește tot mai mult despre valul al treilea de coronavirus despre care se spune că ar fi tot mai aproape. Un anunț important în acest sens a făcut Nelu Tătaru, care crede că această situație este inevitabilă.

Valul al treilei de coronavirus, tot mai aproape

Nelu Tătaru a vorbit despre situația în care se află Europa în acest moment din punct de vedere al pandemiei. Astfel, președinte la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a explicat că majoritatea statelor europene se pregătesc pentru izbucnirea celui de-al treilea val de coronavirus, motiv pentru care crede că nici noi nu vom scăpa de această lovitură.

Astfel, Nelu Tătaru a atras atenția asupra faptului că România stă destul de bine la capitolul imunizare, având în vedere că grupa 1 a fost vaccinată și personalul medical aproape a fost imunizat în totalitate, iar cazurile de infectare au scăzut considerabil în spitale.

Cât despre restricții, el crede că trebuie să rămână în vigoare și oamenii trebuie să fie responsabili în continuare, pentru că totul depinde de comportamentul nostru și modul în care abordăm situația.

“Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași.”, a declarat Tătaru.

Alexandru Rafila, despre valul al treilea de coronavirus

Și profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre această situație. Astfel, el crede că valul al treilea al pandemiei ar trebui să ne prindă cu un număr mare de persoane imunizate și trebuie să ne pregătim intens pentru acel moment în ceea ce privelte vaccinarea, pentru a nu fi luați prin surprindere.

„ Noi suntem într-o competiție, între viteza cu care vaccinăm și potențiala creștere a numărului de cazuri. Practic este un sistem invers proporțional, cu cât reușim să vaccinăm mai repede, cu atât creșterea va fi mai redusă și lucrul acesta nu depinde doar de noi, depinde și de cantitatea de vaccin care va ajunge în România și dacă să zicem este o anumită penurie de vaccinuri și nu reușim să vaccinăm mai mult de 35.000 de persoane pe zi, cu siguranță luna în luna aprilie va fi o cu totul și cu totul altă situație pentru că mai multe milioane de doze vor sosi în România în fiecare din aceste luni”, a spus Rafila.

Pentru mai multe informații despre vaccin, accesați platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top