Connect with us
Povestea impresionantă a profesoarei care predă online printre ședințele de chimioterapie

Social

Povestea impresionantă a profesoarei care predă online printre ședințele de chimioterapie

Trist, dar adevărat. O profesoară din Cluj predă online informatică deși are cancer în stadiul patru. Femeia face un efort incredibil pentru a fi alături de elevii ei, chiar dacă starea ei de sănătate este foarte gravă.

Profesoara care predă online deși este foarte bolnavă

O profesoară din Cluj continuă să-ți țină orele online, așa cum se procedează în toată țara, deși ea este foarte bolnavă. Povestea ei a ajuns în presă, iar toată lumea este impresionată de modul în care își duce menirea la bun sfârșit.

Se numește Simona Hanca, are 53 de ani, are cancer în stadiul patru, dar asta nu o împiedică să intre zilnic pe Zoom să predea orele de informatică elevilor ei. Conform G4media, doamna Hanca este la catedră de 25 de ani, iar în prezent are 18 ore pe săptămână.

Sunt zile în care îi este foarte greu să se ridice din pat, dar merge înainte. De foarte mare ajutor îi este soțul ei, Puiu, soțul ei cu care este împreună de 32 de ani.

„Muream demult dacă nu era el. El e sufletul meu și mă ține în viață. Mă ia în brațe când mi-e rău, mă duce, mă spală, nu vă puteți imagina ce ajung să facă doi soți în ani de zile. Și cum suferința asta se transmite. El e sprijinul meu. El și Andra, fiica mea.”, a spus profesoara.

Simona Hanca a primit un diagnostic cu cancer de colon în stadiul 4 și metastază la ficat. Face chimioterapie și are încredere că va depăși această perioadă în care este greu încercată de soartă. Orele cu elevii îi distrag atenția de la problemele de sănătate pe care le are.

„La ore îmi place. Lucrăm pe studii de caz, pe aplicații practice. Relația mea cu elevii este cât se poate de normală. Ei mă cunosc, știu ce probleme am, dar nu discutăm niciodată despre asta. E o oră firească, e ca și cum aș fi în fața lor. Nu mă compătimesc sau nu-mi zic <<haideți că nu facem azi>>. Îmi găsesc resurse să pot să stau în fața lor să facem treabă. Îmi pregătesc lecțiile în avans. De exemplu, știu că urmează chimioterapia, iar lunea sunt praf și îmi pregătesc dinainte totul”, a mai spus distinsa profesoară.

 

 

Continue Reading

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top