Social

Povestea surprinzătoare a unui câine. A mers 250 de km în căutarea stăpânului

Legătura dintre câine și om a fost mereu una foarte specială și nu degeaba este considerat cel mai bun prieten. Există multe povești impresionante în care eroii principali sunt câinii, iar una dintre ele o are în prim-plan pe cățelușa Arya, care s-a pierdut de stăpâni, însă nu a renunțat, ci a mers în căutarea acestora pe o distanță de 250 de km.

Povestea unui câine care a pornit în căutarea stăpânilor

Arya este un câine care a devenit cunoscut după ce a demonstrat că nu poate trăi fără stăpânii lui. Femela s-a pierdut după ce a sărit din cuşca amenajată în remorca ataşată automobilului. Aceasta dorea să ajungă la stăpânul ei, însă acesta a pornit de pe loc, fără să realizeze că Arya lipsea.

Stăpânii au fost devastați de pierderea patrupedului și au decis să ofere o recompensă celui care o va găsi pe Arya. Ei au sperat tot timpul că o vor găsi și s-au gândit că cei 1000 de euro îi vor determina pe cei care o găsesc să le-o înapoieze. Spre uimirea lor, o mulțime de oameni s-au mobilizat pentru căutarea animalului de companie și au susținut foarte mult cazul.

Inițial, un exemplar care semăna cu Arya a fost găsit de voluntarii implicați în căutarea ei. Abia când a ajuns la veterinar, cățeaua respectivă a fost identificată cu alt stăpân. După alte căutări, Arya a fost găsită pe un drum, în apropierea Aiudului, chiar de Ziua Internațională a Câinelui. Se pare că ea plecase în căutarea stăpânului, era sleită de puteri și determinată să ajungă la cei care o iubesc.

Zeci de persoane din zonă s-au implicat în operaţiunea impresionantă de căutare și au trimis regulat poze. Revederea a fost emoționantă, iar cățelușa nu s-a dezlipit de stăpân tot drumul. Cei care au găsit-o au dat dovadă de solidaritate și nu au acceptat banii.

„Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și sa afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale.”, a declarat stăpânul.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More