Primul român suspect de Coronavirus. Pacienții tratați cu medicamente pentru HIV. Teste Coronavirus

Ultimul update: luni 27 ianuarie 2020 19:18 Data publicării: luni 27 ianuarie 2020 19:12
Autor , în Social

Un tânăr din Bacău este suspect de infectare cu mult temutul Coronavirus, care a afectat mii de oameni în China. Orașele aflate sub carantină sunt închise, iar de acolo apar imagini dezolante. Cadrele medicale lucrează nons-stop pentru a trata pacienții și a încerca să oprească răspândirea virusului.

Românul a fost transferat de urgență la spitalul Matei Balș, singurul spital din România abilitat și dotat cu reactivi care pot confirma dacă tânărul de 18 ani este infectat cu Coronavirus.

Conform Știrile Pro TV, unele surse au declarat pentru jurnaliști că românul n-ar fi purtător de corona virus ci de un virus gripal normal.

Măsăsurile de siguranță sunt drastice. Toți pasagerii care vin din țările asiatice în special China sau Japonia, sunt atent verificați și nu pot părăsi spitalele și centrele de tratament până când cadrele medicale nu sunt sigure de starea lor de sănătate.

Coronavirus este o mutație a unui virus care inițial se transmitea de la animale, acum mutația face ca virusul să contamineze de la om la om. Dacă un pacient infectat are acest virus, poate infecta pana la 20 de persoane simultan.

Pacienții bolnavi cu Coronavirus tratați cu medicamente pentru HIV

Conform unor medici care au cercetat cele mai bune medicamente care pot trata virusul, s-a constatat că cele prescrise pentru pacienții care sunt infectați cu HIV sunt ele mai eficiente în combaterea Coronavirus.

TESTE CORONAVIRUS

În România singurul loc unde se pot face teste pentru virusul Coronavirus este spitalul Matei Balș, care dispune atât de camere izolate cât și de reactivi care pot detecta prezenta virusului.

Important de menționat este că testele nu se fac la cerere ci doar pe bază de trimitere de la medicii specialiști.

Sursa: Huff.ro
Comentarii