Connect with us

Știri

Se înființează Poliția Școlilor. Ce se va întâmpla cu elevii

În urma evenimentelor de la Caracal se va înființă o nouă structură în cadrul Jandarmeriei Române, numită Poliția Școlilor. Structura va avea scopul de a asigura o protecție sporită elevilor și de a împiedica tragedii ca cea petrecută în luna iunie, când o adolescentă a fost luată la ocazie de un mecanic din oraș și ulterior a fost chinuită, violată și ucisă.

Se înființează Poliția Școlilor. Ce se va întâmpla cu elevii

În cadrul unei declarații de presă susținute la capătul întrevederii cu ministrul de Interne, Mihai Fifor, Alexandru Cumpănașu a anunțat înființarea acestei structuri din cadrul Jandarmeriei Române și a dat detalii despre cum ar trebui să funcționeze aceasta.

Citește și: O nouă descoperire macabră: oase noi în curtea lui Gheorghe Dincă

Alexandru Cumpanasu. sursa foto: ciao.ro

Alexandru Cumpanasu. sursa foto: ciao.ro

Am vorbit cu ministrul de Interne de înființarea Poliției a școlilor, dar separat de ceea ce este acum. O instuție separată, domnul ministru ar fi în principiu de acord. Urmează ca în zilele următoare să vin cu draftul de proiect pe care l-am cunstituit împreună cu colegii mei. Această poliție a școlilor, o să numim la fiecare unitate școlară câte un jandarm, care poate avea acces și în interiorul unității de învățământ, astfel încât elevii să se simtă în siguranță și mai ales să dispară rechinii aceștia din jurul liceelor.

A rămas așadar să vin cu proiectul și să discutăm, dar de principiu este de acord cu această nouă instituție care să funcționeze în cadrul Jandarmeriei Române”, a detaliat Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata care a căzut victimă presupusului criminal Gheorghe Dincă.

Citește și: Viorica Dăncilă ia măsuri importante după cazul Caracal

Cumpănașu spune că se teme pentru siguranța lui și a familiei sale, așa că a solicitat ministrului protecție, după ce a primit numeroase amenințări din partea mai multor clanuri mafiote. 

Am solicitat MAI asigurarea protecţiei mele şi a familiei în această perioadă. Lupta cu clanurile mafiote din stat şi din afara lui i-a făcut pe unii s-o ia razna şi să mă ameninţe pe mine şi familia mea cu moartea dar şi alte forme de ameninţare. Am urmat calea legală şi am informat Parchetul General şi MAI. Care au dispus măsurile pe care le-au considerat necesar în funcţie de informaţiile predate dar şi cele pe care aceştia le deţin”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.

Citește și: Surse: Anchetatorii au contaminat probe în cazul Caracal

 

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top